Klaipėdą pasieks šaltukas ir šlapdriba

Į Lietuvą atsikrausto žiema. Jau šį savaitgalį ir uostamiestį pasieks šlapdriba, pro debesis nebepasirodys saulė, o ateinančios savaitės naktimis laikysis šalna.
Šeštadienį ir sekmadienį dar bus galima pasidžiaugti šiek tiek šiltesniu oru.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys informavo, kad savaitgalį bus debesuota, o sekmadienį tikėtina šlapdriba.
Šios savaitės pabaigoje pūs šiaurės vakarų, vakarų 5–10 m/s vėjas. Nors dieną saulė nepasirodys, tačiau šalta nebus – laikysis apie 5–8, o naktį – apie 3–6 laipsnius šilumos.

Ateinančią savaitę taip pat bus debesuota, protarpiais laukiama kritulių, šlapdribos, o naktį kai kur susiformuos plikledis.

Vėjas bus stipresnis – sieks 8–13 m/s, o gūsiai – iki 15–18 m/s. Ateinančios savaitės rytais vertėtų nepamiršti pirštinių – kasnakt termometro stulpelis kris žemiau nulio. Dienomis bus apie 1–4 laipsnius šilumos, o naktį spustelės 1–4 laipsnių šaltukas.

Šaltesnius orus lems per šiaurinę Skandinaviją į pietryčius judantis ciklonas. Baltijos šalys atsidurs šio ciklono vakarinėje dalyje, todėl su šiaurės vakarų, vakarų vėjais pasieks ir šaltesnio oro masė.


Šiame straipsnyje: oraišaltukasjūrasniegas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Wetter on line

Wetter on line portretas
Atnešiu savo kepurę prišikti, jeigu iki šio sekmadienio 24.00 prisnigs ar pašals Klaipėdoje.

vika

vika portretas
+10 ,kur ta žiema.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių