Klaipėda prieš Kalėdas įžiebs gerumo žvaigždę (renginių programa)

Klaipėdoje Kalėdos šiemet kvepės blynais, obuoliai, meduoliais, šokoladu ir žuviene, nes kiekvieną savaitgalį nuo pagrindinės miesto eglės įžiebimo šventės Teatro aikštėje bus organizuojami teminiai renginiai. Šiųmečių švenčių akcentas – ne tik skanėstai, bet ir gerumo žvaigždė.

Dienas iki Kalėdų visi klaipėdiečiai bus pakviesti skaičiuoti nuo gruodžio 7-osios, nes tą dieną bus įžiebta pagrindinė miesto eglė Teatro aikštė. Ji , kaip ir ankstesniais dvejais metais, bus dirbtinė – sumontuota paskutinę lapkričio savaitę. Pastatyti ir papuošti eglutę kainuos apie 60 tūkst. litų.

Tądien bus įžiebti ir visi kiti miesto papuošimai, kurie šiemet bus tokia pat, kaip ir ankstesniais metais.

„Kadangi didžioji auditorija, susirenkančių į eglutės įžiebimo šventę, yra vaikai, norime, kad jie nesušaltų, tad renginys truks apie pusvalandį, o paskui dangų nušvies fejerverkas“, - teigė kalėdinius renginius organizuojančios viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Šventės kodas – detektyvas, muzikinė mįslė, kurioje dalyvaus ir Senelis Blynas, ir Senelis Obuolys, ir Senelis Meduolis, ir Senelis Šokoladas, ir, žinoma, Kalėdų senelis.

Šventinę nuotaiką kurs apie 50 atlikėjų ir visi jie – klaipėdiečiai.

Eglės įžiebimas pradės kalėdinių renginių maratoną. Numatoma, kad jie Teatro aikštėje vyks kiekvieną savaitgalį – klaipėdiečių laukia penkios skirtingos šventinės mugės: „Maltiečių“ kalėdinės sriubos, meduolių, obuolių, blynų ir šokolado.

„Žmonės mugėse bus vaišinami šiais teminiais produktais, nereikės už juos mokėti. Tačiau tikimės, kad žmonės paaukos mūsų socialiniam partneriui – Maltos ordinui. Taip įrodysime, jog Klaipėda yra gerosios žvaigždės miestas“, - tvirtino R.Žiubrys.

Maltos ordino pagalbos tarnybos projektų koordinatorius Klaipėdoje Bronius Einars tikino, jog visi klaipėdiečių paaukoti litai bus skirti kasdien maitinti ir slaugyti vienišus senelius.

Maltos ordino savanoriai uostamiestyje šiuo metu kasdien lanko apie 30 senjorų, tačiau laukiančiųjų ir karštos sriubos, ir bendravimo yra kelis kartus daugiau.

„Klaipėdą paskelbti gerumo žvaigždės miestu yra drąsi idėja ir išradingas sumanymas. Manau, kad šios Kalėdos uostamiestyje bus pačios jaukiausios ir šilčiausios, kviečiančios burtis bendruomenes“, - didžiųjų metų laukimą įvertino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaubas

Siaubas portretas
Labai daug gramatinių klaidų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių