Klaipėdos prekybininkams supirkimo punktų nereikia?

Nors Klaipėdos turgaviečių prekystaliai lūžta nuo voveraičių ir mėlynių gausos, uostamiestyje supirkimo punktų įrengti dar neplanuojama.

Turguje prekiaujanti moteris pasakojo, kad supirktuvės Klaipėdoje nepasigenda. „Nebuvo tos supirktuvės, tai ir nereikia. Man smagiau su žmonėmis turguje pabendrauti, matyti juos besišypsančius“, – atviravo ji.

Vyras prekiaujantis mėlynėmis paantrino moteriškei sakydamas, jog turguje galima užsidirbti daugiau nei miško gėrybes priduodant į supirktuves. „Girdėjau iš giminaičio, kad už mėlynes supirktuvėje duoda apie 7 litus, o turguje vidutiniškai parduodame už 10 litų. Yra gi skirtumas?“, – kalbėjo prekeivis.

Dėl mėlynių vyras neapsiriko. Turguje už 1 litrą mėlynių daugiausiai siūloma 11 litų, tačiau kiti per daug kainų nenuleidžia ir parduoda už 10 litų.

Tuo tarpu Švenčionių rajone esanti uogų ir grybų supirktuvė siūlo 7,5 litų už vieną litrą mėlynių.

Kaip pasakojo „Girios“ supirktuvės vadovas Modestas Masevičius, šiemet mėlynių derlius yra mažesnis. „Punktuose mėlynės liepos pradžioje buvo supirkinėjamos nuo 5 litų, o dabar pakilo net iki 7,5 lito“, – kalbėjo M. Masevičius.

Voveraites šiandien surinkimo punktai priima už 12 litų. Grybų kainos labai svyruoja, priklausomai kiek jų išauga. „Viena savaitę gali būti 12 litų, sekančią - 8 litai, o trečią staigiai pakilti net iki 15 litų“,– apie grybų kainas Lietuvos rytuose informavo M. Masevičius.

Turguje už voveraites siūloma nuo 9 iki 11 litų už litrą. „Kaina priklauso nuo grybo švarumo“,– sakė moteris siūliusi nusipirkti švariai perrinktų grybų. Išgirdusi kiek sumoka už voveraites Lietuvos supirktuvėje moteris nenustebo. „Kaina normali, čia turguje žmonės ir taip nepatenkinti aukštomis kainomis. Bet kada jie būna patenkinti?“,– šypsojosi pakalbinta moteris.

Sklinda kalbos, kad žmonės jau rado pirmuosius baravykus šalia Vilniaus, Šilutės. Laiko klausimas, kada turgaus prekystalius papuoš miško karaliais tituluojami grybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių