Klaipėdiečiai aukojo gyvūnų globos namams

Norėjusieji sužinoti naudingos informacijos apie save ir savo keturkojį, buvo kviečiami į renginį "Apie save?" – pamanėte Jūs?". Jo metu veterinarijos gydytojos, dresuotojos, šunų elgsenos specialistės pasakojo apie šunų charakterio savybes, socializavimąsi, tarpusavio ryšio kūrimą ir daugelį kitų aspektų.

Renginyje surinktos lėšos buvo atiduotos gyvūnų globos namams "Linksmosios pėdutės". Anot šio renginio organizatorės, "Antri namai" įkūrėjos Sandros Tamašauskienės, iš viso buvo surinkti 502 eurai.

"Esu "Linksmųjų pėdučių" savanorė. Kartą šnekant su prieglaudos vadove Simona Šakinyte šovė mintis, kad galėčiau suorganizuoti renginį, o jeigu pavyktų, visus suaukotus pinigus skirčiau tam, kad šuniukai žiemą nesušaltų. Taip ir gimė ta idėja. Renginys buvo suorganizuotas per savaitę", – sakė S. Tamašauskienė.

Ji teigė, kad atsirado daug šaunių žmonių, kurie palaikė šią idėją, neatlygintinai vedė renginį, fotografavo, prisidėjo dovanomis.

"Kadangi viskas pabrango, ateinant žiemai, įstaigai, kuri išsilaiko iš bendruomenės, tos padidėjusios išlaidos yra didelės ir skaudžios. Be viso šito, reikia ne tik apšildyti patalpas, skirtas gyvūnams, bet ir juos gydyti, atlikti operacijas ir panašiai", – pasakojo pašnekovė.

Dalyvavo: renginyje buvo apie 50 žmonių, kurie ne tik įdomiai praleido laiką, bet ir atliko gerą darbą – padėjo prieglaudos keturkojams. L. Kravčenko nuotr.

Tai buvo ne tik labdaringas, bet ir edukacinis renginys. Vyko paskaitos, kuriose buvo pristatomi pradmenys, kas būtina norint užauginti sveiką ir laimingą šunį.

Tokia informacija ir paneigti mitai ypač padėjo tiems, kurie dar neapsisprendę dėl šuns auginimo bute.

Iš minėtos gyvūnų prieglaudos atvykę keturkojai renginio metu stebino žiūrovus ramumu ir paklusnumu.

Po renginio nemažai dalyvių priėjo prie renginio organizatorių, ragino ir vėl burtis į panašius susitikimus, nes informacija – vis dar daug kam nežinoma, bet labai aktuali.

"Sulaukėme labai gražių atsiliepimų ir asmeninių žinučių. Kai kurie priėjo po renginio ir padėkojo, paskatino burti žmones ne vien tam, kad rinktų lėšas, bet ir tam, kad teiktų informaciją, kuri yra labai reikalinga. Manau, kad jei komanda sutiks, galbūt bandysime ir kitais metais", – vylėsi S. Tamašauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonui

Jonui portretas
Tiesa .tik jau ne tom linksmom pėdutem.nei cento neduočiau.

>jonui

>jonui portretas
Tau net stimpanciui neduociau

Jonas

Jonas portretas
Dar to betrūko ,idiotai.Bobai prireikė pinigų, sugalvojo gyvūnams pagalbos prašyti ,aukokite durneliai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių