Klaipėdiečiai graibstė dovanotas eglišakes

Prieš Kalėdas, ketvirtadienį, Teatro aikštėje klaipėdiečiams vėl nemokamai išdalyta per 5 tūkstančius eglių šakelių. Tai – pajūrio miškininkų dovana miestiečiams prieš didžiąsias metų šventes puoselėjama jau keturioliktus metus.

Jau keturioliktus metus Kretingos miškų urėdijos miškininkai į Teatro aikštę prieš pat Kalėdas atveža sunkvežimį eglišakių, kurias nemokamai išdalija visiems norintiems pasipuošti namus prieš šventes.

Tai tam tikra miškininkų kalėdinė dovana miestiečiams.

"Šiemet pajūrio gyventojams išdalysime per 10 tūkst. eglių šakų. Vien Klaipėdoje – 5 tūkst. Dar dalysime Gargždų, Kretingos, Nidos, Šventosios ir Palangos žmonėms. Grįžtame visada tušti, visas šakas išdalijame. O šakos surenkamos iš kirtaviečių, kur retinami jaunuolynai. Bet nė viena eglė dėl šitų šakų nebuvo nukirsta", – tvirtino Šernų girininkijos girininkas Arūnas Samoška.

Šiemet pajūrio gyventojams išdalysime per 10 tūkst. eglių šakų.

Anot miškininkų, pirmaisiais akcijos metais šakelių paklausa buvo minimali, žmonės gal ir nesuprato, kas ir kodėl tas šakeles dalija nemokamai. O vėliau jau vyko vos ne grumtynės dėl gražesnės eglišakės.

Šiandien Teatro aikštėje, kur klaipėdiečiai rinktis pradėjo dar gerokai prieš akciją, vidurdienį pradėtų dalyti šakų neliko per porą valandų.

Viena moteris teigė, jog kasmet ateina ir gauna gana gražią šventinę šaką. Žmonės džiaugiasi šia miškininkų dovana.

(Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Tokios miškininkų akcijos vyksta visuose Lietuvos miestuose ir kasmet išdalijama šimtai tūkstančių šakelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
o ka daryt jei pinigu nera!

NA IR PESESI BOBOS DEL SAKU SU KONKOREZIAIS...

NA IR PESESI BOBOS DEL SAKU SU KONKOREZIAIS... portretas
Panasiai, kaip per katastrofu filma, kur is skestancio laivo i gelbejimo valti bando papulti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių