Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiai ignoruoja visuotinę apklausą

2013-05-14 18:10
Klaipėdiečiai ignoruoja visuotinę apklausą
Klaipėdiečiai ignoruoja visuotinę apklausą / Vytauto Petriko nuotr.

Pirmoji visuotinė uostamiesčio gyventojų apklausa, prasidėjusi gegužės 2 d., kol kas labai vangi. Per 10 dienų balsavo mažiau nei 800 klaipėdiečių. Apklausa bus laikoma įvykusia, jei joje savo nuomonę pareikš bent 20 tūkst. žmonių.

Gyventojams suteikta galimybė savo nuomonę pareikšti šešiais klausimais. Valdininkų įsitikinimu, visi jie yra aktualūs.

Apklausa bus laikoma įvykusia, jei joje savo nuomonę pareikš daugiau nei 15 proc. balso teisę turinčių klaipėdiečių, tai yra bent 20 tūkst. žmonių. Klaipėdoje balsavimo teisę turi daugiau nei 140 tūkst. miestiečių.

Tačiau gegužės 13 d. elektroniniu būdu buvo pabalsavę tik 287 klaipėdiečiai, popierinėse anketose savo nuomonę pareiškė 509 žmonės.

„Sunku suprasti priežastis, kodėl jie neateina ir nebalsuoja. Klaipėdiečiai turbūt labai pasitiki valdžia. Juk aštrios diskusijos vyksta dėl Danės upės pavadinimo, tačiau žmonės oficialiai nepareiškia savo nuomonės“, – teigė Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Iniciatyvą surengti apklausą pareiškė aštuoni miesto tarybos nariai. Apklausa vyks iki gegužės 24 d.

„Bent jau būsime išbandę technologines galimybes. Pasirodo, gyventojus galima apklausti ir be pinigų“, – nors tokiu rezultatu pasidžiaugė A.Šulcas.

Klaipėdiečiai išsakyti savo nuomonę svarbiais miesto gyvenimo klausimais gali tiesiogiai prisijungę prie savo elektroninės bankininkystės sistemos ir įėję į savivaldybės puslapį www.klaipeda.lt/apklausa.

Apklausoje dalyvauti klaipėdiečiai gali Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos skyriuose, taip pat savivaldybės administracijoje (Liepų g. 11), Informavimo ir e.paslaugų skyriuje, 116 kabinete.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų