Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiams atneš rinkėjo korteles

2012-09-30 09:40
Klaipėdiečiams     atneš     rinkėjo   korteles
Klaipėdiečiams atneš rinkėjo korteles / Vytauto Liaudansko nuotr.

Daugelis klaipėdiečių jau šį savaitgalį sulauks netikėto beldimo į duris – po namus bus pradėtos nešioti rinkimų kortelės.


Rinkimų grafikas

Iki spalio 6 d. turi būti išdalytos rinkėjų kortelės

Spalio 10 d. – balsavimo paštu pradžia

Spalio 10 d. – balsavimo iš anksto pradžia

Spalio 11 d. – balsavimo iš anksto pabaiga

Spalio 12 d. – balsavimo paštu pabaiga

Spalio 12 d. – balsavimo namuose pradžia

Spalio 13 d. – balsavimo namuose pabaiga

Spalio 14 d. – balsavimas rinkimų apylinkėse

Savaitgalis tokiam darbui pasirinktas neatsitiktinai, nes tuomet didžiausia tikimybė namuose rasti žmonių.

Be to, rinkėjo kortelių anksčiau nebuvo galima pradėti nešioti, nes Klaipėdos vienmandačių rinkimų apygardų komisijos dar nebuvo sulaukusios Vyriausiosios rinkimų komisijos išleistų informacinių leidinių, kuriuos taip pat privalu išdalyti rinkėjams.

Rinkėjo kortelės klaipėdiečiams turi būti išdalytos iki spalio 6-osios. „Tikimės, kad nemažai jų pavyks išdalyti šį savaitgalį, o likusios bus išnešiotos kitą savaitę ir spalio 6 d.“, – teigė Danės vienmandatės rinkimų apygardos komisijos sekretorius Vadimas Borisovas.

Jo teigimu, kortelių nešiotojams daugiausia problemų kelia durų kodai, kurių jie neatspėja, tad tenka gaišti laiką ir laukti, kol jas atidarys išeidamas ar grįžtantis namo gyventojas.

Apygardų komisijų pirmininkai ragino gyventojus nebijoti rinkėjo kortelių nešiotojų. Jei kyla įtarimas, kad į duris beldžiasi koks apsimetėlis, turintis blogų kėslų, galima paprašyti, kad žmogus parodytų darbo pažymėjimą.

Jei rinkėjo kortelė žmogui nebus įteikta į rankas, jis ją gali atsispausdinti iš Vyriausiosios rinkimų komisijos interneto puslapio.

Be to, rinkimų dieną gali ateiti į savo rinkimų apylinkę ir joje dirbantys komisijos nariai atspausdins rinkėjo kortelę.

Nors pagrindinė rinkimų diena yra spalio 14-oji, balsuoti bus galima ir anksčiau. Dvi dienas – spalio 10 ir 11-ąją – vyks išankstinis balsavimas. Jame savo valią galės pareikšti tie klaipėdiečiai, kurie pagrindinę rinkimų dieną nebus Klaipėdoje.

Iš anksto balsuoti galės ir tie piliečiai, kurie gyvena Klaipėdoje, tačiau savo gyvenamąją vietą yra deklaravę kitose savivaldybėse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų