Klaipėdiečiams išdalintos eglių šakos

Miškininkai klaipėdiečiams įteikė šventinę dovaną. Tradiciškai buvo dalijamos eglių šakos.

Susirinkusieji netruko išgraibstyti apie 11 tūkst. Kalėdų simbolių. Kai kurie griebė ir po kelias.

Akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ visoje Lietuvoje organizuojama 10 kartą. Šiemet eglių šakos buvo dalijamos daugiau nei 100 vietų. Klaipėdiečiai tradiciškai buvo laukiami Teatro aikštėje.

Miškininkų akcija pritraukė daug uostamiesčio gyventojai. Kai kurie miestiečiai pasakojo, kad pasiimti eglių šakų ateina kasmet.

Miškininkai į Teatro aikštę atvežė apie 11 tūkst. eglės šakų. Paprastai jos išdalijamos per valandą. Kretingos miškų urėdas Arūnas Samoška pasakojo, kad ilgiausiai yra tukę 2 val.

Nėra buvę, kad neišdalintume visų šakų.

„Šakos išgraibstomos labai greitai. Šie metai ne išimtis. Nėra buvę, kad neišdalintume visų šakų“, – pasakojo urėdas.

Pasak A.Samoškos, norėtųsi, kad akcijos metu žmonės elgtųsi kultūringiau. Paprastai pirmas akcijos 10–15 min. prasideda grumtynės dėl eglės šakų. Šiemet aistrų taip pat netrūko.

Klaipėdiečiai greitai apspito sunkvežimį ir pradėjo griebti šakas. Kai kuriems teko pajusti ir eglių spyglių aštrumą. Šakas nešdami klaipėdiečiai šakomis paglostė veidą dar laukiančių.

„Tikrai nereikia grūstis. Šakų užtenka visiems atėjusiems“, – pasakojo urėdas.

Iš viso Lietuvoje miškininkai išdalino 100 tūkst. eglių šakų. Jos atkeliavo iš kirtaviečių, kur nugenimi brandūs, ilgamečiame plane numatyti kirsti medžiai.

Akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ pradėta rengti siekiant apsaugoti gamtą – kad žmonės neitų į mišką, nekirstų eglučių ar kitaip nežalotų medžių.

„Žmonės gali pasinešti šventės atributą, kvapą į namus nemokamai, nedarydami pažeidimo, nevogdami miško“, – pabrėžė urėdas.

A.Samoška pasakojo, kad, pradėjus organizuoti akciją, užfiksuojami tik pavieniai atvejai, kai žmonės bando miške nusikirsti eglutę. Anksčiau tai vykdavo kur kas dažniau.

„Būdavo ir masinių eglučių kirtimų. Matyt, kirsdavo pardavimui. Daug metų nebėra tokių atvejų“, – pasakojo urėdas.

A.Samoška pabrėžė, kad be miškininko leidimo miške negalima nei šakos, nei eglutės kirsti. Už tokius pažeidimus gresia bauda nuo 14 iki 28 eurų. Taip pat skaičiuojama ir žala padaryta gamtai. Ji gali siekti iki 500 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bandis

Bandis portretas
Kraupu ziureti...

Nanui

Nanui portretas
Neik ir nežiūrėk. Yra kas ir parduotuvėse tik akcijas perka ir į sekand hand eina ir žūvienę nahaliava eina valgyt.

na

na portretas
iš nuotraukos galima pagalvoti,kad į konclagerį duonos atvežė.Šlykštu žiūrėti į tuos proto ubagus.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių