Klaipėdiečio kortelė – geidžiama

Klaipėdiečio kortelės teikiamomis nuolaidomis jau naudojasi tūkstančiai klaipėdiečių. Bet ne visi jas užsisakiusieji žino, kad pranešimas apie pagamintą kortelę jų gali ir nepasiekti.

Laukia jau pusmetį

Klaipėdietė Jolanta pasakojo, kad dar lapkritį užsisakė klaipėdiečio kortelę, bet iki šiol apie jos pagaminimą informacijos nesulaukė.

Moteris svarstė, gal eilė ilga, tad laukti reikia ilgiau.

Savivaldybės darbuotojai patikino, jog jei žmogus užsisakė ne internetinę, o fizinę kortelę, į elektroninį paštą turėtų gauti pranešimą apie tai, kad ji jau pagaminta.

Paprastai klaipėdiečio kortelė pagaminama per 20 darbo dienų.

Guli stalčiuose

Nesulaukusieji pranešimo apie kortelės pagaminimą, turėtų patys kreiptis į savivaldybės Klientų aptarnavimo skyrių.

Šio skyriaus vedėja Lina Kryževičienė teigė, kad kiekvienas atvejis – individualus, todėl apibendrinti, kodėl informacija ne visada pasiekia klientus, neįmanoma.

„Gali būti, kad kortelė seniai pagaminta ir nesulaukia, kada savininkas ją pasiims. Galbūt elektroninio pašto adresas nenurodytas arba nurodytas su klaidele. Tada vertėtų tiesiog ateiti į savivaldybę. Turime visą pluoštą kortelių, kai kurios jų guli net nuo paslaugos teikimo pradžios“, – patikino L. Kryževičienė.

Tikėtina, jog dalis žmonių tiesiog pamiršta, kad užsisakė.

Pareiškimai – ant popieriaus

Savivaldybės darbuotoja priminė, kad visai nebūtina turėti fizinę klaipėdiečio kortelę, galima naudotis virtualia į savo telefoną atsisiųsta kortele.

Savivaldybės Informacinių technologijų skyriaus patarėjas Modestas Martišius pateikė skaičius.

Gali būti, kad kortelė seniai pagaminta ir nesulaukia, kada savininkas ją pasiims.

Pasirodo, nuo 2023 metų pradžios, kai atsirado galimybė gauti klaipėdiečio kortelę, miesto gyventojai susikūrė 13 160 paskyrų, 8 706 klaipėdiečiai įsigijo fizines korteles.

Nuo šios paslaugos įvedimo gauti 3 053 fiziniai, tai yra ranka ant popieriaus parašyti prašymai. Visi kiti prašymo formalumus atliko internetu.

M. Martišius pasakojo, kad į savivaldybės Informacinių technologijų skyrių gyventojai dažniausiai kreipiasi, kai jiems nesiseka išspręsti techninių problemų ir skaitmeniniu būdu užsisakyti paslaugos.

Skirta tik klaipėdiečiams

Kartais klausimų, kodėl nepavyksta užsisakyti kortelės, kyla žmonėms, kurie yra deklaravę gyvenamąją vietą ne Klaipėdoje, o rajone.

Tačiau klaipėdiečio kortelė suteikiama tik uostamiestyje gyvenamąją vietą deklaravusiems asmenims.

„Dar viena dažnesnių situacijų, kai tik ką susikūręs paskyrą gyventojas iš karto bando nusipirkti bilietą su nuolaida per bilietai.lt sistemą ir dažnu atveju to padaryti nepavyksta. Mat bilietai.lt kortelių numeriai yra perduodami atitinkamam padaliniui tik kitą dieną 8.15 val. Taigi, derėtų turėti omenyje, kad informacijos perdavimas užtrunka. Patartume klaipėdiečio kortelę įsigyti bent jau prieš dieną, nes pasinaudoti norima nuolaida galima tik po paros“, – paaiškino M. Martišius.

Jis tikino, kad klausimų, kaip naudotis klaipėdiečio kortele, paprastai nesulaukiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Tegul naikina parkomatus, plesia is zmoniu, o naudos jokios-tik firmai gerai

klp

klp portretas
Gal su ta korta gali alkaske po 20.00 nupirkti?

Pakrante

Pakrante portretas
Glusai,yra viskas tefone,tik reikia pervesti,jeigu žiūri vatos TV,slavai Putinu ir pasiol vajievat za ninastojascievo caria !
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių