Klaipėdiečių skundai – ir dėl lapų, ir dėl teršalų

Per kelis šių metų mėnesius klaipėdiečiai dažniausiai skundėsi dėl netinkamai tvarkomų teritorijų, neeksploatuojamų transporto priemonių ir Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Visus skundus tyrė ir sankcijas taikė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai.

Dėl šiukšlių skundų sulaukiama labai dažnai.

Šiukšlinama ne tik daugiabučių namų kiemuose, po balkonais, šalia parduotuvių, bet ir miškingose teritorijose, paplūdimiuose, kitose miesto vietose.

Pasak savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Lino Lapinsko, itin daug skundų sulaukiama dėl netvarkos prie atliekų konteinerių.

„Žmonės informuoja apie paliktas didžiąsias, statybines atliekas ir pan. Taip pat gauname pranešimų iš atliekų vežėjų apie prie atliekų konteinerių pastatytus automobilius, dėl kurių vežėjai negali išgabenti atliekų“, – sakė L. Lapinskas.

Jo teigimu, gaunami skundai ir dėl Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimų: dėl netinkamai tvarkomų teritorijų – šiukšlių, nesugrėbtų lapų ir dėl statytojų teršiamų gatvių.

„Pranešimų apie neeksploatuojamas transporto priemones bendrojo naudojimo vietose šiais metais jau gauta apie 60. Būna skundų ir dėl transporto priemonių, pastatytų ir paliktų pažeidžiant Kelių eismo taisykles (ant šaligatvių, vejų, kelio ženklų, draudžiančių stovėti transporto priemonėms, galiojimo zonose)“, – pažymėjo pašnekovas.

Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų, o nusižengus pakartotinai bauda gali pakilti nuo 140 iki 600 eurų.

„Policijos pagalba šių skundų tyrime nėra reikalinga, tokius skundus tiriame patys. Nustatę pažeidimus taikome Lietuvos administracinių nusižengimų kodekse numatytas sankcijas“, – sakė L. Lapinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada pasikeis ta nesąmonė

Kada pasikeis ta nesąmonė portretas
Vietoj to kad padarytų grafikus kada ir kur žmogus gali palikti stambias atliekas (valandas) ir paskui surinktų ,kaip tai daroma vakarų šalyse- gąsdinimai ir grąsinimai baudomis. Nors valdininkai iš didelio tingėjimo skaičiuoja mokesčius už kvadratus ir toliaus vaidina dirbančiais

Valdininkai apakę ir apkurtę

Valdininkai apakę ir apkurtę portretas
Savivaldybė skelbia konkursus darbams atlikti, tačiau Klaipėdoje juos laimi tik peckeliai, nemokšos, šiukšlintojai. Kada tai baigsis? Kam tai naudinga? Miestas nuo tokių "profesionalių tvarkytojų, statytojų" tik dergiamas, niokojama aplinka.

Anonimas

Anonimas portretas
kodėl tokia netvarka prie statybvietės Mokyklos g. prie Malūno tvenkinio. Purvas visur- ant šaligatvio, gatvės. Niekas nevalo ir nešluoja. Sunkiasvorė technika sugeba į statybvietę važiuoti Verpėjų gatve. O netoliese , ten kur supilti žemių pylimai, iš jų kyšo statybinės atliekos.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių