Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečių sukurtai aplikacijai – įvertinimas

2014-03-27 11:09
Evelinos Zenkutės nuotr.

Uostamiesčio „Ąžuolyno“ gimnazijos mokiniai, įkūrę Mokinių mokomąją bendrovę, džiaugiasi kylančiu savo sukurtos programėlės populiarumu ir ateities perspektyvomis.

Problemoms – žaismingi sprendimai

Su vaikams skirta programėle „Klausk herojaus“ bendradarbiavimo sutartis jau pasirašė Raudonasis Kryžius ir „5 pėdutės“, o kitos organizacijos reiškia susidomėjimą.

Aplikacijoje „Klausk herojaus“ vaikai šiuo metu gali rasti daugiau nei 70 probleminių situacijų ir apie 500 pateiktų punktų, padėsiančių jas išspręsti.

Ši jauniesiems vartotojams aktuali informacija išsakoma herojaus lūpomis, siekiant, kad vaikai išliktų saugūs, susidūrę su probleminėmis aplinkybėmis.

„Iš vienos pusės, žmogaus sauga atrodo neįdomi ir nerimta, nors iš tiesų tai – labai svarbu“, – teigia „noobApps“ mokinių mokomosios bendrovės (MMB) prezidentas Martynas Grigonis, norintis vaikams šią informaciją pateikti patraukliai.

„Vaikai yra panirę į įvairias programėles, todėl juos ten lengviausia pasiekti. Mūsų kuriama programėlė išsiskiria spalvotais, vaiko akiai patraukliais paveikslėliais ir smagiais, linksmais tekstais – siekiame, kad vaikai atpažintų juose save ir jau anksčiau patirtas situacijas“, – kalbėjo M.Grigonis.

Vaikams herojaus lūpomis kalba ne bet kas, bet autoritetingi specialistai: Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Klaipėdos skyriaus ir Klaipėdos „5 pėdučių“ padalinio „Linksmųjų pėdučių“ savanoriai.

„Etikos“ ir „Santykių“ skilčių turinys kurtas remiantis ilgamete psichologų praktika, o visa kita pateikiama informacija paremta knyga „Civilinė sauga mažiems ir dideliems“.

Skatina moksleivių verslumą

Mokomoji bendrovė „noobApps“ buvo sukurta iniciatyvių moksleivių grupelės iš Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos.

„Jau buvo įprasta naujais mokslo metais sugalvoti naują idėją. Suvokę, kad tai gali būti paskutiniai metai, kai dalyvaujame MMB veikloje, nes ateityje laukia egzaminai, darbingai nusiteikėme ir pradėjome veiklą“, – kalbėjo 17-metis M.Grigonis.

Moksleivis džiaugėsi, kad „noobApps“ Klaipėdos mokinių mokomųjų bendrovių mugėje buvo pripažinta geriausia įmone.

„Perspektyvų matome“, – šypsojosi pašnekovas.

Nors ir pagerbti apdovanojimais, į darbą užsiimdami verslu gimnazistai toliau žvelgia rimtai.

Ateityje kuriami planai aktyviai reklamuotis socialinių tinklalapių erdvėje, ieškoti komercinių partnerių ir toliau tobulinti bei vystyti programėlės turinį.

Dalyvavimas MMB veikloje, kaip teigia jaunuoliai, ypač prisideda skatinant jaunosios kartos verslumą.

„Su MMB nebaisu bandyti ir rizikuoti. Bendrai visi mūsų komandos nariai iš viso buvo sukūrę penkias MMB“, – vardijo vaikinas, pripažindamas, jog šiųmetis verslas – rimčiausia paraiška Lietuvos rinkai.

Jaunimas kuria vaikams

Patys būdami išties jauni, „noobApps“ komandos nariai teigia besistengiantys ne vien tam, kad tobulėtų patys, bet kartu įžvelgia ir didžiulę socialinę naudą, nešamą už juos dar jaunesnei kartai.

„Programėlė yra socialiai atsakinga vaikų atžvilgiu. Vaikai – visuomenės ateitis ir pats didžiausias turtas. Mes tai puikiai suprantame ir stengiamės būtent dėl jų“, – teigė Agnė Gaučiūtė, kita „noobApps“ bendrovės narė.

Dauguma šių jaunųjų verslininkų turi mažesnių brolių ar seserų, tad būtent jie pirmi išbandė sukurtą išmaniąją programėlę.

„noobApps“ prezidentas sakė, esą tai buvo efektyvus ir paprastas būdas patikrinti, ar aplikacija pritraukia vaikų dėmesį.

Spalvinga programėlė turėtų sudominti ne tik vaikus, bet ir rūpestingus tėvelius.

Jaunuolių teigimu, tėvai visada yra suinteresuoti, kad jų atžalos išliktų saugios ir turėtų tam reikiamų žinių, todėl aprūpinti visažiniu herojumi savo vaiko išmanųjį telefoną būtų išties pravartu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų