Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečius iš lovos verčia statybininkai

2014-08-07 15:00

Daugiabučių namų gyventojai pastaruoju metu dažniau skundžiasi dėl triukšmo. Miestiečiai piktinasi, kad miegą drumsčia naktimis stūgaujantys jaunuoliai, anksti darbus pradedantys statybininkai ar skambantys bažnyčių varpai.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Daugiabučių namų gyventojai pastaruoju metu dažniau skundžiasi dėl triukšmo. Miestiečiai piktinasi, kad miegą drumsčia naktimis stūgaujantys jaunuoliai, anksti darbus pradedantys statybininkai ar skambantys bažnyčių varpai.

Glumina naktiniai pašnekesiai

Kretingos gatvėje gyvenanti klaipėdietė pasakojo, kad ją iš proto išvesti baigia naktimis ant suoliuko po langais įsikuriantys jaunuoliai. Anot jos, jie ne tik tyliai šnekučiuojasi, bet ir stūgauja.

Moteris tvirtino, kad išgirsti tenka net intymių smulkmenų. Jaunimas dalijasi informacija apie nuotykius vakarėlių metu, būdais, kaip sužavėti merginą, ar giriasi suvartoto alkoholio kiekiu.

"Man tikrai neįdomios tokios jų gyvenimo smulkmenos, bet tenka klausytis. Drausminti bijau, dar ką nors padarys. Pusė nakties – be miego", – guodėsi klaipėdietė.

Moteris teigė, kad ant suoliukų jaunuoliai renkasi dažnai. Pasitaiko, kad ir kiekvieną dieną.

"Gerai, jei tyliai kalba, bet būna, kad ir uždainuoja visa gerkle. Geru balsu jie tikrai nepasižymi. Jiems nesvarbu, kad kažkas stengiasi pailsėti. Linksminasi ir tiek", – pasakojo moteris.

Pasak klaipėdietės, nors suoliukai prie namo įrengti dar visai neseniai, tačiau labai greitai jie buvo pamėgti naktinių kompanijų. Kol pasisėdėjimo vietų nebūdavo, nekildavo ir rūpesčių.

"Kartais pagalvoju, kad tų suoliukų nereikėjo apskritai. Aišku, kam jaunuoliams sėdėti bute, jei gali girtauti gamtoje", – piktinosi gyventoja.

Išbudina barškėjimas

Atostogaujančiųjų ramybę neretai trikdo ir statybų darbai. Vienas klaipėdietis pasakojo, kad gyvena prie renovuojamo namo. Kiekvieną rytą jis prabunda nuo garsių pokšėjimų bei dūžių.

"Suprantu, kad darbininkai neprisiderins prie kiekvieno atostogų, tačiau bent ryte jie galėtų atlikti mažiau triukšmą keliančius darbus. Kodėl iš karto reikia barškėti, kaukšėti?" – klausė vyras.

Garsiai vykstančiais statybų darbais piktinasi ir mamos, auginančios mažamečius vaikus. Moterys skundžiasi, kad mažyliai prabunda nuo didelio triukšmo.

Kai kuriuos klaipėdiečius piktina ir savaitgaliais gana anksti skambantys bažnyčių varpai, kurie tikinčiuosius kviečia į mišias.

"Gali tik vieną dieną pamiegoti, o imi ir prabundi. Atsikėlus, jau būna sunku užmigti. Kai išgirstu varpus, jau žinau, kad yra 9 val. Vėliau jie skamba, atrodo, kas porą valandų", – guodėsi viena moteris.

Trukdo kamuolio bumbsėjimas

Garbaus amžiaus klaipėdiečius erzina ir aikštelėje kamuoliu žaidžiančių vaikų keliamas triukšmas. Kai kurie žmonės išdrįsta juos net sudrausminti.

Miestiečiai pasakojo, kad iš lovos juos dažnai verčia nežinia kodėl įsijungusios automobilių signalizacijos. Neretai transporto priemonių savininkai į jas net nereaguoja.

Arčiau geležinkelio stoties gyvenantys klaipėdiečiai piktinasi ir per garsiakalbius šaukiančiais traukinių reguliuotojais. Tylią naktį šūksnius girdi net ir asmenys, gyvenantys už kelių kilometrų. Geležinkelininkai yra ne kartą aiškinę, kad kito būdo reguliuoti traukinių judėjimą nėra.

Sulaukė daugiau paklausimų

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys dėl naktinio triukšmo patarė kreiptis į policiją. Pasak jo, kilus problemai, pareigūnai atvyks ir sudrausmins pažeidėjus.

Vedėjas tvirtino, kad vasaros sezono metu padaugėjo paklausimų, nuo kada ir iki kada darbus gali vykdyti statybininkai. Tačiau skundų sulaukta nebuvo.

"Vasarą vyksta daugiau statybų, o žmonės miega pravirais langais. Tačiau, matyt, gyventojai patys perspėja statybininkus ir jiems pavyksta susitarti. Mūsų pagalbos dažniausiai nebereikia", – pastebėjo vedėjas.

Pagal taisykles tyliosiose zonose ir gyvenamųjų namų teritorijose rekonstrukcijos, statybų darbai, ūkinė, gamybinė ar kita veikla, kuri trikdo žmonių sveikatą, poilsį, miegą, darbo dienomis draudžiama nuo 21 iki 7 val., savaitgaliais ir švenčių dienomis – nuo 20 iki 9 val.

Dar griežtesni reikalavimai taikomi daugiabučiuose namuose butus remontuojantiems klaipėdiečiams. Vykdyti darbus paprastomis dienomis jie gali nuo 9 iki 20.30 val., šeštadieniais – nuo 10 iki 16 val. Sekmadieniais ir šventinėmis dienomis šie darbai yra draudžiami.

Pasak V.Valio, anksčiau daug nusiskundimų vasarą būdavo sulaukiama dėl iš lauko kavinių sklindančio triukšmo. Labiausiai juo piktindavosi senamiesčio gyventojai.

Šiemet sugriežtinta tvarka ir kontrolė, skundų užfiksuota nebuvo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų