Klaipėdiečius papiktino vaizdai Žardupės gatvėje: prie upokšnio, mėtosi padangos

Klaipėdiečiai pasipiktinę – nuotraukose užfiksavo, kad Žardupės gatvėje, prie upokšnio, mėtosi padangos. Pačios įvairiausios šiukšlės „puošia“ ne vieno vandens telkinio pakrantę, ypač tankiau apaugusią krūmais. Už šiukšlinimą kur pakliuvo gresia baudos, tačiau savivaldybė ne visada gali nustatyti kaltininkus. Guodžia tik tai, kad pastaruoju metu jų gerokai mažiau.

„Jei už rankos pagautume skirtume baudą. Bet ant padangos neparašyta, kas ją išmetė“ – paaiškino Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimnaskis.

Jo teigimu savivaldybė per metus sulaukia iki šešių skundų dėl šiukšilinimo.

„Nebūtinai dėl padangų. Kaimynai išneša baldus, atvažiuoja automobilis ir išmeta stambias šiukšles į konteinerius arba šalia. Žmonės nufilmuoja ir mes gauname tokių vaizdo įrašų“, – pasakojo pašnekovas.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas sakė, kad žmonės šiandien gerokai sąmoningesni ir aplinkos nebeteršia tiek daug.

„Atsimenu, kas buvo prieš dešimt penkiolika metų – nesulyginama. Dabar mums skundžiamasi tik dėl konteinerių. Nes paskui patiems gyventojams reikia juos tvarkyti. O jei įraše matosi mašinos numeriai, mes galime nustatyti, kas šiukšlina“ – aiškino M. Poimnaskis.

Kai teršėjo nustatyti nepavyksta, laukuose besimėtančias padangas paprastai surenka Savivaldybės miesto tvarkymo skyrius. Tačiau jo specialistai kol kas dar neskaičiuoja šiųmetinio „laimikio“. Pavasarinės miesto tvarkymo talkos dar tik prasidėjo, tad tikslesnių duomenų apie miesto taršą tikisi birželį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Klaipėdos tvenkinių, minėto upelio ir marių pakrantės tiesiog nusėtos šiukšlėm. Ir nereikia kaltinti savivaldybės, ji prie kiekvieno žmogaus valytojo nepastatys. Patys žmonės kalti, kad š**a visur kur papuola, o poto skundžiasi dėl taršos ir betvarkės.

to Ttt

to Ttt portretas
O tu nešiukšlink tai ir nesamonių niekas nerašinės.

Ttt

Ttt portretas
Tai paimkite ir surinkite, nei nesamunes rasinejate
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių