Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečius šildė „Maltiečių“ sriuba

2014-12-07 11:11

Sekmadienį Teatro aikštė pakvipo sriuba. Čia Maltos ordino savanoriai tradiciškai miestiečius vaišino karšta sriuba ir kvietė ištiesti ranką vargastantiems.

Nuo vidurdienio prie „Maltiečių“ palapinės nusidriekė didžiulė eilė. Visus norinčius ordino savanoriai ir miesto meras Vytautas Grubliauskas vaišino žiemiška daržovių sriuba.

Miestiečiai gyrė skanią sriubą ir aktyviai aukojo bei rašė linkėjimus seneliams, vargstantiems ir neįgaliesiems, kurie kalėdinių švenčių laikotarpiu sulauks Maltos ordino savanorių su dovanomis.

Maltos ordino pagalbos tarnybos Lietuvoje prezidentas Romas Abunevičius džiaugėsi, kad akcija ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje vyksta jau devintus metus.

Esą tikru pavyzdžiu, o ne žodžiais, raginama aukoti. Tą pačią sriubą valgo tiek vargstantys, tiek ir susirinkę Teatro aikštėje.
„Tai yra labai brangus projektas. Didžiulį darbą daro savanoriai, kurie už tai negauna jokio atlygio“, – apie geradarius pasakojo jų vadovas.

R.Abunevičius pridūrė, kad kartais neprireikia net sriubos: užtenka su vargstančiais pabendrauti. Iš surinktų pinigų savanoriai visus metus gali maitinti vienišus, sergančius ir savimi negalinčius pasirūpinti žmones.

Maltos ordino pagalbos tarnybos projektų koordinatorius Klaipėdoje Bronius Einars akcentavo, jos akcija kasmet susidomi vis daugiau žmonių. Gelbsti ir puikus oras.

Vien pernai prie akcijos prisijungus bendruomenėms ir miestui „maltiečiams“ pavyko surinkti per 25 tūkstačius litų paramos. Esą tai leido ne tik padidinti sriubos gavėjų skaičių, bet ir organizuoti maisto paketų vežimą nepasiturintiems, pradėti priežiūros namuose projektą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų