Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečius siutina šaltis butuose

2012-11-12 11:13
Klaipėdiečius   siutina  šaltis butuose
Klaipėdiečius siutina šaltis butuose / Vytauto Petriko nuotr.

Tilžės gatvėje dešimties gyvenamųjų namų gyventojai praėjusią savaitę turėjo kęsti šaltį butuose.

„Bėda tai, kad gyvenome ne tik be karšto vandens, bet ir be šildymo. Mūsų namo šildymo ir karšto vandens sistemas prižiūri įmonė “Sobo sistemos„. Paskambinusi į įmonę ne tik kad negavau informacijos, bet darbuotojai pareiškė, kad jie net neprivalėtų žmonių informuoti, dėl ko išjungiamas šildymas“, – skundėsi viena šios gatvės gyventojų Julija.

Gyventojai spėliojo, kad šildymas ir karšto vandens tiekimas buvo išjungtas dėl šalia vykstančių statybų.

„Bet vandenį šį rudenį mums išjungia jau ne pirmą kartą. Kada tai baigsis? Ir niekas teisybės nepasako. Kai kalbama apie šildymo sezono pradžią, visi tuoj pat prisimena higienos normas. O kai ateina šalčiai, ir žmonės paliekami be šildymo, higienos normas visi pamiršta“, – piktinosi moteris.

Gyventojų nepasitenkinimas kilo ir dėl to, kad paskutinę minutę skelbime apie darbus buvo pakeista data.

„Juk lapkritis, butuose – drėgmė, kodėl negalima tokių darbų baigti, kai orai šilti?“ – nerimo gyventoja.

Daugiabučio bendrijos pirmininkas Ričardas Liepinaitis taip pat pripažino, kad jo šeimai teko maudytis šaltame duše.

„Buvo pranešta, kad nuo penktos valandos ryto iki 17 val. vakaro nebus nei karšto vandens, nei šildymo. Užpraėjusią savaitę nebuvo šildomas ir lopšelis-darželis “Kregždutė„. Reikia tikėtis, kad tai bus paskutinis kartas šį rudenį, kai teko verstis be šildymo“, – vylėsi bendrijos pirmininkas.

Įmonės „Sobo sistemos“ vadovas Zigmas Šlepetis aiškino, kad 10-ies gyvenamųjų namų gyventojai buvo informuoti, jog nebus tiekiamas karštas vanduo ir šildymas.

„Mes žinome tik tiek, kad šildymas buvo išjungtas dėl naujos trasos prijungimo darbų“, – aiškino Z.Šlepetis.

Įmonės „Klaipėdos energija“ atstovai paaiškino, kad visa informacija apie būsimus šilumos ar karšto vandens tiekimo trukdžius iš anksto yra skelbiama ir gyventojai patiria tik laikinus nepatogumus.

Lopšelio-darželio „Kregždutė“ direktorė Liudmila Danielevičienė tikino, kad darželinukai nesušalo ir šildymo sistemos trukdžiai įstaigos nepalietė.

„Šildymo nebuvo tik porą valandų, bet stebėjome, ar patalpose nenukrito temperatūra. Pas mus buvo tikrai šilta. Pieš dvi savaites mūsų darželyje buvo sprogęs radiatorius, vyko remonto darbai. Bet čia menka bėda, jį jau sutvarkė, nors teko net grindis išimti“, – aiškino L.Danielevičienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų