Klaipėdietis tapo susisiekimo viceministru

Šiandien Susisiekimo ministerijos viceministro pareigas pradėjo eiti klaipėdietis Rimvydas Vaštakas. Naujasis viceministras koordinuos informacinių technologijų, pašto ir aviacijos sektorių darbą. 

R.Vaštakas turi ilgametės patirties susisiekimo ir ryšių srityje. 1995-1999 metais R.Vaštakas vadovavo Vokietijos koncerno „Siemens“ dukterinei įmonėje Lietuvoje „Baltijos automobilių technika“. Vėliau dirbo laivų krovos bendrovėje „Klaipėdos Smeltė“, vadovavo jai. 2000 metais R.Vaštakas buvo išrinktas į Seimą, kur dirbo Informacinės visuomenės, Ekonomikos ir Užsienio reikalų komitetuose. Pastaruoju metu R.Vaštakas dirbo bendrovėje „Eika“. 

R.Vaštakas yra baigęs automobilių ir autoūkio studijas Vilniaus inžinierinės statybos institute (dabar - Vilniaus Gedimino technikos universitetas), dėstęs Klaipėdos politechnikume. 

2005-2007 m. Rimvydas Vaštakas buvo Lietuvos logistikos asociacijos prezidentu ir Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos Klaipėdos regiono koordinatoriumi, dalyvavo Žinių ekonomikos forumo veikloje. 1990-1995 m. ir 1997-2000 m. jis buvo Klaipėdos miesto tarybos nariu.   

49 metų R.Vaštakas domisi mikroekonomika ir makroekonomika, valstybės finansais, moka anglų, vokiečių, rusų kalbas. Vedęs, turi dvi dukras.


Šiame straipsnyje: rimvydas vaštakas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių