Klaipėdoje – abejonės, ar bus spėta pasirengti naujos mokyklos atidarymui rugsėjį

Pirmajai nepriklausomybės metais Klaipėdoje statomai naujai mokyklai ruošiantis kitą rugsėjį atverti duris, nerimaujama, jog iki tol gali būti nespėta pasirengti ugdymo procesui.

Dėl keletą kartų atliktų korekcijų mokyklos atidarymo data nusikėlė pora metų, o projektas pabrango nuo 11 iki 18 mln. eurų.

„Iš tikrųjų planas toks, kad rugsėjo 1 dieną mokykla turėtų būti atsidaryta. Birželį, kai būsime tikri, nes rangovas toks koks yra, administracija ateis su komplektacija papildomoms klasėms. Pagal sutartis ir darbus, turėtų spėti“, – ketvirtadienį per tarybos posėdį sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Pasak Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, jei nuo 2020-ųjų statoma mokykla bus atidaryta, administracija turi apie tai būti informuota birželio–liepos mėnesiais, kad spėtų sukomplektuoti mokytojų kolektyvą.

Kultūros, švietimo ir sporto komiteto narė Judita Simonavičiūtė teigė, kad baigti statybas ir gauti leidimą veiklai yra viena, tačiau pasirengti atidarymui, suformuoti etatus – kas kita.

Kreipiuosi į būsimą valdžią, kad turi būti aiškiai pasakyta Švietimo skyriui ar komplektuoti, ar baigimas bus, ar vis dėlto tas mokyklos atidarymas greičiausiu atveju nuo sausio 1-osios galimas

„Tie du žingsniai šiai dienai yra nesubalansuoti. Kreipiuosi į būsimą valdžią, kad turi būti aiškiai pasakyta Švietimo skyriui ar komplektuoti, ar baigimas bus, ar vis dėlto tas mokyklos atidarymas greičiausiu atveju nuo sausio 1-osios galimas, nes keturis mėnesius reikia laiko sukomplektuoti, kad galėtų dirbti“, – teigė J. Simonavičiūtė.

Klaipėdos savivaldybė neseniai pasirašė jau 37 papildomą susitarimą su bendrove „Versina“ dėl naujosios mokyklos, statomos Senvagės gatvėje. Jame numatyta, kad statybų pabaiga nukeliama į rugpjūčio 31 dieną – tokia data iki šiol neatsispindėjo dokumentuose.

Statybų kaina nuo pradinės sutarties pabrango iki 18,4 mln. eurų. Pradiniame sandoryje numatyta suma siekė apie 11 mln. eurų.

2017 metais paskelbus architektūrinį mokyklos konkursą, jį laimėjo projektavimo firma „A405“. Suprojektuota dviejų korpusų, kurie virš gatvės sujungti stikline galerija, mokykla. Viename korpuse numatytos ugdymo erdvės, kitame – sporto centras. Joje, skaičiuojama, galės mokytis apie 650 moksleivių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Susirūpinusi

Susirūpinusi portretas
O ką darys kitos mokyklos, kai iš jų mokytojus nusiurbs paskirinį mėnesį?

Ita

Ita portretas
Visi dirbkite ir susitvarkysite ,o netrinkite kedziu be reikalo ....

Gediminas

Gediminas portretas
Suspėti galima, tik jau dabar reikia tam ir ruoštis, kas ten dirbs- jokių atostogų. Svarbiausia sukomplektuoti personalą. O tada darbai juda į priekį.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių