Klaipėdoje atidarytas šviežių žuvų turgus

Ilgai lauktas šviežių žuvų turgus uostamiestyje jau atvėrė duris. Nors savaitės pradžioje ir buvo nuogąstauta, jog reikiamų darbų pabaigti nebus spėta, o įrengimo finišas strigs dėl biurokratinių procesų, tačiau prognozės nepasitvirtino.

Ilgai lauktas šviežių žuvų turgus uostamiestyje jau atvėrė duris. Nors savaitės pradžioje ir buvo nuogąstauta, jog reikiamų darbų pabaigti nebus spėta, o įrengimo finišas strigs dėl biurokratinių procesų, tačiau prognozės nepasitvirtino.

Prekybos paviljonai netoli Šiaurės rago buvo pastatyti dar birželio viduryje, o nuo antradienio, keliaudami Danės pakrante, miestiečiai pagaliau gali įsigyti šviežių bei rūkytų žuvų.

Buvo tikimasi, kad apsipirkti čia bus galima jau birželio mėnesio pabaigoje, tačiau turgaus atidarymo terminas buvo atidėtas – atsirado trukdžių prijungiant nuotekų tinklus.

Vėliau buvo nuspręsta šviežių žuvų turgelį atidaryti per Jūros šventę. Tačiau šios savaitės pradžioje buvo kilę įtarimų, esą nepavyks pabaigti visų reikiamų darbų ir jubiliejinės fiestos metu žuvimis prekiaujama nebus.

„Vargu ar pavyks atidaryti iki savaitgalo renginių maratono. Susidūrėme su tradicinėmis kliūtimis, nes darbus atliekame paveldosauginėje teritorijoje“, – pirmadienį abejonių neslėpė įmonės „Klaipėdos laivų remontas“ Infrastruktūros ir energetikos tarnybos viršininkas Gintaris Milvydas.

Dvejonių kėlė ir klausimas, ar pabaigus darbus prekiauti paviljonuose norintys verslininkai spės gauti leidimus.
Tačiau visi reikiami darbai buvo atlikti laiku ir jau antradienį netoli Šiaurės rago įsikūrė pirmieji šviežiomis ir rūkytomis žuvimis prekiaujantys verslininkai.

„Buvo sunku. Neseniai čia buvo rasti kažkokie ragai. Gal vėl uždraus? Kartais atrodo, kad šioje vietoje nelemta įsikurti žuvų turgui“, – kandžiai juokavo prekybą pradedantis verslininkas Virginijus Jurkus.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža patikino, kad minėtam verslininkui leidimas prekiauti žuvimis buvo išduotas.

„Į mus buvo kreiptasi. Viskas atitiko reikalavimus ir mes išdavėme leidimą. Kiek žinau, viskas vyksta sklandžiai“, – informavo pašnekovas.

Kol kas duris atvėrusiame turgelyje įsikūrė tik viena įmonė, tačiau paviljonų rengėjai tikina, kad antroji prekyvietė ilgai tuščia nebus.

„Norinčiųjų yra kelis kartus daugiau, o prekyviečių – tik dvi“, – patikino įmonės „Klaipėdos laivų remontas" Infrastruktūros ir energetikos tarnybos viršininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

123

123 portretas
Siandien apsilankiau ir isigijau rukyta karsi "svieziai rukyta" anot pardavejos, ji turbut pamirso pamineti kad ji mirkyta ir tik per duma pertraukta del kvapo, esu nevietinis klaipedietis taciau megstu rukyta karsi bet kad ir kur bemeginciau susidariau isvada jog cia prekybininkai nera patys valge rukytos zuvies ir tikra suda pardavineja, aciu uz tokia preke taciau daugiau tikrai ten nesilankysiu ir kitiems nesiulysiu, geriau pats atvesiu zmonem tikrai rukyta zuvi kurios keli simtai kilogramu per pusvalandi neliks.

pasalinis

pasalinis portretas
Kur ta prekiviete , kaip iki jos davaziuoti ? Net Zemelapio tokio cia nepateikta . Klaipedoje isvis tik per viena tilta galima pravaziuoti. I buvusio Eksperimentinio Laivu Remonto teritorija taip pat neivaziuosi, mat dabar ten prie vartu irgi remontas . Taip ,kad tam verslui matyt tikrai visa laika i ratus pagalius kisa.

bedu sprendejas

bedu sprendejas portretas
Zmones is pitienes puses gali atvaziuoti iki tilto, Tada ji pereiti ir nusipirkti sviezios zuvies
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių