Klaipėdoje atkurta istorinė parduotuvė

Ketvirtadienį uostamiestyje buvo atidaryta atkurta istorinė Otto Gottschalko krautuvė.

Ji 1913 metais prekiavo delikatesais, žuvimi, konservais ir kitomis maisto prekėmis tuometinio miesto Memel Libauer Strasse gatvėje 29.

Naujoji delikatesų parduotuvė „Otto krautuvė“ įsikūrė prekybos ir mados centre „Herkaus galerija“.

„Būtent šioje vietoje kadaise stovėjo Libauer Strasse gatvės 29, 30 ir 31 numeriais  pažymėti namai.   Nagrinėdami šios vietovės istoriją, aptikome, kad čia veikė kokybiškų maisto prekių parduotuvė, priklausiusi Otto Gottschalkui, ir net aptikome kelis reklaminius skelbimus 1913 metų spaudoje.  Todėl buvo priimtas sprendimas atkurti istorinę krautuvę“, - teigė prekybos ir mados centro „Herkaus galerija“ direktorė Aistė Valiūtė. 

Jos žodžiais, naujojoje delikatesų parduotuvėje „Otto krautuvė“ prekiauja geriausi Lietuvos ūkininkai ir gamintojai. „Nuo šiol Klaipėdos gyventojai turi galimybę  pirkti produkciją kasdien iš pačių ūkininkų be jokių tarpininkų. Tai užtikrina žemesnes kainas, produktų šviežumą ir didesnį pasirinkimą“, - sako A.Valiūtė.

Delikatesų parduotuvėje „Otto krautuvė“ mėsos gaminiais prekiauja ūkininkas K.Baginskis iš Plungės, kalakutų mėsa V.Baltaduonis iš Kretingalės, konditerijos gaminiais I.Bagdonienė iš Nidos.  Pieno gaminiai į krautuvę „Otto“ atkeliauja iš Telšių, daržovės ir vaisiai  iš Klaipėdos regiono ūkių ir sodų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių