Klaipėdoje atsiras Pilkalnio gatvė

Važiuojant Liepų gatve iš miesto centro, šalia Arimų gatvės, naujai formuojamame privačių gyvenamųjų namų kvartale, turėtų atsirasti nauja nedidelė gatvelė. Ją siūloma pavadinti Pilkalnio gatve. Tam pritarė ir Valstybinė lietuvių kalbos komisija, pavadinimą turi palaiminti ir Klaipėdos taryba.

Pilkalnio gatvės pavadinimas pasiūlytas rugsėjo 20-ąją vykusiame Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos posėdyje.

Šį pavadinimą siūloma suteikti naujai suplanuotai gatvei, siekiant išsaugoti Mažosios Lietuvos vietovardžius. Netoliese jau yra Vėluvos, Tolminkiemio, Ragainės gatvės.

Anot Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininko Audrio Antanaičio, Klaipėdoje numatytas naujos gatvės pavadinimas "Pilkalnio" atitinka kalbos taisyklingumo ir vietovardžių išsaugojimo kriterijus, numatytus oficialiame tvarkos apraše.

"Valstybinės lietuvių kalbos komisijos aprobuotame Tradicinių lietuviškų Kaliningrado srities (Karaliaučiaus krašto) vietovardžių sąraše fiksuotas Mažosios Lietuvos vietovardis Pilkalnis (dab. Dobrovolsk)", – rašoma komisijos rašte.

Davus vardą suplanuotai gatvei, bus galima suteikti adresus suformuotiems žemės sklypams bei šio sprendimo pagrindu bus pildomas gatvių registras ir tikslinama jų apskaita.

Atsižvelgiant į Klaipėdos gatvių pavadinimų ir pastatų numerių lentelių, gatvių krypties nuorodų ir jų tvirtinimo darbų įkainius, šias dvi naujas gatvės krypties nuorodas pagaminti ir pastatyti miestui kainuos 400 eurų su PVM.

Naujosios Pilkalnio g. pavadinimą artimiausiame posėdyje dar turi patvirtinti miesto savivaldybės taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ieva

Ieva  portretas
Nesąmonė, Slengiuose yra gatvė tokiu pavadinimu. Visai šalia, bus daug nesusipratimo. Kas cia sugalvojo gi turejo atkreipti dėmesį.

Edgaras

Edgaras portretas
Kils nesusipratimų kai šalia yra to paties pavadinimo gatvės (slengiuose jau yra Pilkalnio g.). Tas pats ir su Tolminkiemio.

jo

jo portretas
dėl šunkelio šviesoforas. hmmmm. turėjo už savo lėšas būsimi gyventojai eismą davesti iki sekančio šviesoforo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių