Klaipėdoje bus stambinamos vandentvarkos įmonės?

Lietuvos savivaldybių asociacijos nuotoliniame susitikime su aplinkos ministru Simonu Gentvilu Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pristatė savivaldybės vandentvarkos perspektyvas.

Praėjusią savaitę nuotoliniame Lietuvos savivaldybių asociacijos susitikime su ministru S.Gentvilu buvo svarstomos kelios temos – komunalinių atliekų ir pakuočių atliekų tvarkymo sistema, vandentvarkos ūkio perspektyvos, daugiabučių namų ir miestų kvartalų renovacijos klausimai bei Nacionalinės žemės tarnybos funkcijų peržiūrėjimas dėl valstybinės žemės reformos.

„Šiais klausimais Lietuvos savivaldybių asociacija turi savo poziciją, kurią bandys derinti su Aplinkos ministerijos vadovybe. Man teko kalbėti vandentvarkos klausimu. Ir ne tik apie Klaipėdos, bet ir apie visos šalies situaciją. Jau kurį laiką yra kalbama apie vandens įmonių stambinimo reformą, bet nėra parengta nei aiškaus įgyvendinimo plano, nei kainų nustatymo reguliavimo, nėra paskirtas koordinatorius, nėra aiškių gairių, kas ir kokių veiksmų turėtų imtis“, – teigė V.Grubliauskas.

Anot mero, reformos idėja graži – siekiama gerinti vandentvarkos įmonių veiklą, tačiau esą turi būti įvertintos ir galimos viso to pasekmės.

„Klaipėdos miesto savivaldybė kol kas yra vienintelė Lietuvoje, kur jau buvo vykdytas šių įmonių stambinimas, esame prisijungę Klaipėdos rajono vandens tvarkymo įmonę. Todėl mums šis dalykas jau yra pažįstamas. Ir mes, kaip ekspertinė savivaldybė, galime apie tai kalbėti. Bet jei tas vandentvarkos įmonių stambinimo mechanizmas judės į priekį, reikia diskutuoti ir apie tam tikrą finansinių subsidijų teikimą, kad būtų motyvacija smulkesnėms įmonėms jungtis prie didžiųjų“, – teigė V.Grubliauskas.

Uostamiesčio mero manymu, vis dėlto finansinės subsidijos turėtų būti teikiamos didžiosioms įmonėms, nes jos, prisijungdamos smulkią įmonę, prisiima ne tik naujų abonentų, bet ir atsakomybę už infrastruktūrą bei nuolatinį jos tobulinimą.

„Todėl labai svarbu, kad po tokio prisijungimo didesniosios įmonės vartotojams dėl to nekiltų vandens kaina, šie dalykai yra labai jautrūs. Apie tai reikia kalbėti. Tik nežinau, ar dabar taip svarbu skubinti šią reformą“, – svarstė V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu

Idomu portretas
Kaip "Grigeo" baudziamosios bylos reikalai? Kada grieztas nuosprendis?

Anonimas

Anonimas portretas
Ko del klausiat skaitytoju?

VA TAIP

VA TAIP portretas
Kokios čia nesąmonės. Visada rajono vandenys priklausė Klaipėdos vandenims. Dar priklausė ir ,,Neringos vandenys" bet dėl didelių nuostolių jos atskirtos jau senokai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių