Klaipėdos valdžia skubėti nežada: drastiškų medžių kirtimų kol kas nebus

Bent jau artimiausiu metu uostamiesčio savivaldybė neketina iškirsti prastos būklės Vilties ar S.Nėries gatvių medžių. Dėl čia augančių lapuočių ateities dar ketinama diskutuoti. Didesnių kirtimų kol kas nenumatoma ir kitose miesto vietose.

Pernai atliktas Vilties ir S.Nėries gatvių medžių būklės vertinimas atskleidė, kad dauguma čia augančių lapuočių yra blogos arba nepatenkinamos būklės.

Pastebėta, kad tik laiko klausimas, kada stambios medžių šakos ims atplyšti nuo kamienų ir lūžti.

Tuomet nuskambėjo rekomendacijos medžius ar bent jau dalį jų iškirsti, paminėta ir galimybė imtis drastiško genėjimo.

Siūlymai šalinti medžius sukėlė nemenką uostamiesčio medžius ginančių visuomenininkų pasipiktinimą.

Jie miesto valdžią ragino neskubėti kirsti minėtose gatvėse augančių lapuočių.

Nors po atlikto vertinimo jau praėjo kiek laiko, savivaldybėje dar nėra galutinai nuspręsta, koks bus Vilties ir S.Nėries gatvių medžių likimas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė sakė, kad šiuo klausimu dar reikia diskutuoti ir tartis, galbūt reikalingas ir papildomas vertinimas, tad kol kas šiose gatvėse konkretūs darbai dar nėra numatomi.

Jeigu tų medžių būklė iš tiesų yra tokia bloga, o vizualiai matyti, kad ji yra bloga, tada reikia priimti sprendimus. Tačiau nemanau, kad bus gerai, jeigu vieną ar kitą pašalinsime, reikėtų rengti tvarkybos projektą.

"Jeigu tų medžių būklė iš tiesų yra tokia bloga, o vizualiai matyti, kad ji yra bloga, tada reikia priimti sprendimus. Tačiau nemanau, kad bus gerai, jeigu vieną ar kitą pašalinsime, reikėtų rengti tvarkybos projektą", – dėstė skyriaus vedėja.

Kol kas ypač didelių darbų, susijusių su medžiais, mieste nenumatoma.

Šiuo metu tvarkomas Ferdinando skveras. Dauguma čia augančių medžių išliks nepaliesti, numatoma nukirsti tik kelis lapuočius. Jų vietose bus pasodinti jauni medeliai.

Daugiau veiklos žadama tvarkant švietimo įstaigų teritorijas, kur šalinami pasenę ir pavojų galintys kelti medžiai.

"Taip pat labai daug tuopų. Jas iš tiesų ketiname šalinti", – pridūrė I.Šakalienė.

Pašnekovės teigimu, į iškirstų tuopų vietas numatoma pasodinti naujų medžių.

Praėjusį rudenį mieste buvo pasodinti 597 nauji medžiai ir 4 456 krūmai.

Daugiausia naujų medžių ir krūmų atsiras prie švietimo įstaigų, tačiau pastebima, kad dauguma mokyklų ir darželių stovi šalia gatvių, tad darbai aprėpia ir jas.

Jau kurį laiką kalbama ir apie būtinybę tvarkyti K.Donelaičio skverą. Teigiama, kad dėl čia augančių medžių būklės taip pat reikėtų arboristų išvadų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriau

geriau portretas
žiūrėkit kaip sausio 30 ir 31 miesto taryba posėdžiais-žais biudžetinių lėšų skirstymą/stumdymą saviems 2020 m., juk cirkas nemokamai

T

T portretas
Jie nezino koks yra geras medis koks blogas medis pjauna kas antra idiotai

to Jūra

to Jūra portretas
pamišeli-medžiofobe, parodykit Klaipėdoje bent vieną nugenėtą medį? Žinau asmeniškai, esu matęs, tarybiniais laikais buvo genėjamos senosios liepos, ąžuolai, bet "laisvoje" Lietuvoje su grubliauskiais, dūdom, šakalienėm ir kitais žulikais valdžioje kažkaip vien kirtimas ir auksinių sudžiūvusių šluotų era.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių