Klaipėdoje dvi parodos - „Individuali statyba“ ir „Mano sodas“

Klaipėdiečiai bei miesto svečiai keturias dienas turės progos aplankyti, įsigyti prekių ar gauti naudingos informacijos statybų bei sodininkystės parodose.

Bendrovė  „Expo vakarai“ balandžio 27-30 d. vienu metu organizuoja dvi ekspozicijas: devynioliktą kartą „Individuali statyba“ bei antrą sykį „Mano sodas“. Pirmą kartą parodos eksponuojamos tokiose didelėse erdvėse. Ekspozicijos plotas siekia net 10 tūkst. kvadratinių metrų. Šįkart lauko ekspozicijos, paviljonai išsidėstyti šalia prekybos centro „Studlendas“ (H.Manto g. 84, Klaipėda). Vienu metu lankytojai tiek sodininkystės, tiek statybų sektoriuje gali sužinoti nuo A iki Z, pasikonsultuoti su specialistais, pasisemti žinių iš praktiškų seminarų ar parsinešti namo reikalingų prekių.

Dėmesys alternatyviai energetikai

Organizatorių teigimu, parodos pritraukė daug rimtų įmonių su įdomiais produktais. Tarp dalyvių bus ne tik lietuvių, bet ir užsienio bendrovių.

Šiemet itin didelis dėmesys „Individualioje statyboje“ skiriamas alternatyviajai energetikai, todėl pagrindinė šios parodos tema yra „Ateitis – atsakingai energetikai“. Ekspozicijoje yra atskiras alternatyviosios energetikos sektorius. Alternatyvioji energetika itin aktuali Vakarų Lietuvoje, kur kuriami vėjo jėgainių parkai.

Šia tema bus diskutuojama ir seminaruose. Saulės energijos naudojimo būdai, jėgainės ir kt.  – apie tai kalbės šios srities profesionalai, asociacijų nariai.

Statybų sektorius atsigauna

Organizatoriai pastebėjo, kad po sunkmečio statybų sektorius atsigauna. Tai įrodo ir įmonių noras dalyvauti parodoje. Todėl „Individualioje statyboje“ netrūks pasiūlos. Čia bus galima susipažinti su statybų verslo bei būsto įrengimo aktualijomis. Lankytojai ras ne tik įvairiausių statybos prekių, bet ir galės pasikonsultuoti.

Šiemet ši paroda orientuota ne vien į galutinį vartotoją, bet itin didelis dėmesys bus skiriamas specialistams, žmonėms, kurie statosi namą, perka įvairias priemones. Čia bus galimybė pasikonsultuoti ir dėl statybinių projektų bei kitais klausimais.

Kas reikalinga sodui

Kartu vykstanti paroda „Mano sodas“ labiau orientuota į galutinį vartotoją, kuris mėgsta puošti savo aplinką, užsiima daržininkyste, sodininkyste. Čia lankytojai ras sodui reikalingos technikos, želdinių, gėlių, sėklų, lauko baldų, kas reikalinga baseinų įrengimui, apželdinimui ir dar daug kitų dalykų.

Parodoje bus galima susipažinti su ekožemdirbyste, lankytojai ras ekologiškų prekių, įsikurs ir ekologiškų produktų turgelis.

Joje taip pat bus rengiami seminarai, kurie bus labiau praktiški, pavyzdžiui, pasimokyti, kaip auginti rožes, braškes ir panašiai.

Seminaruose konsultuos specialistai iš Klaipėdos universiteto Botanikos sodo, Lietuvos kraštovaizdžio architektų sąjungos.

Visi seminarai bus nemokami. Jie vyks Klaipėdos universiteto konferencijų salėje, kurioje telpa daugiau nei šimtas lankytojų.

Gausybė dalyvių

Kaip teigia „Expo vakarų“ atstovai, vienu metu organizuojamos dvi parodos suteikia išskirtinumo, įvairovės gausos, o lankytojas tuo pačiu bilietu galės pabuvoti skirtingose ekspozicijose.

Numatoma, kad balandžio 27-30 d. susirinks apie 250 dalyvaujančių įmonių, lankytojų skaičius prognozuojamas apie 20 tūkstančių.

Parodos darbo laikas:

Balandžio 27 - 29 d. nuo 10 val. iki 19 val.
Balandžio 30 d. nuo 10 val. iki 17 val.

Bilietų kaina – 5 litai, studentams ir senjorams – 3 litai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ei

ei portretas
Gal kas zinote apie parodos darbo valandas?

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
nu taigi parašyta ar skaityt nemoki?

rita

rita portretas
Privažiavimas- košmaras, važiuokite su autobusu, parkuotis prie "studlendo"-kankynė.Organizatoriai visiški mulkiai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių