Klaipėdoje ieškos nelegalių sąvartynų

Uostamiesčio valdžia priversta skirti daugiau lėšų nelegaliems sąvartynams, kurie atsiranda dėl gyventojų nesąmoningumo, tvarkyti. Nuo šios savaitės kontrolieriai patruliuos mieste ir pradės juos fiksuoti.

Uostamiesčio valdžia priversta skirti daugiau lėšų nelegaliems sąvartynams, kurie atsiranda dėl gyventojų nesąmoningumo, tvarkyti. Nuo šios savaitės kontrolieriai patruliuos mieste ir pradės juos fiksuoti.

Bešeimininkėms atliekoms tvarkyti šiemet skirta beveik 160 tūkst. litų. Pernai tam buvo atseikėta mažesnė suma – apie 94 tūkst. litų.

Šios lėšos naudojamos ne tik nelegaliems sąvartynams tvarkyti, bet ir neleistinoms atliekoms, kurios paliekamos prie buitinių atliekų konteinerių, išvežti.

„Tai iš tikro didelė problema mieste, nes nelegalių sąvartynų netrūksta. Žmonės pamato kažkur krūvelę šiukšlių ir pradeda mesti į tą vietą savas. Krūva pradeda augti. Jei tokių sąvartynų nebūtų, pinigus būtų galima išleisti kitoms reikmėms“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Nelegalių sąvartynų sutvarkymu rūpinasi savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius.

Nuo antradienio kontrolieriai pradės patikrinimus uostamiestyje. Jie aiškinsis, kaip laikomasi Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių. Patikrinimai bus organizuojami kiekvieną savaitę.

Anot K.Vintilaitės, bus fiksuojami ne tik nelegalūs sąvartynai, bet ir ant gatvės apšvietimo stulpų, kelio ženklų, medžių, lietvamzdžių užklijuoti skelbimai, grafičiais išterliotos sienos, kiemuose palikti nebenaudojami automobiliai.

Pirmasis patikrinimas bus surengtas miesto centre – nuo S.Daukanto gatvės iki Danės upės.

„Fiksuosime visus pažeidimus. Siekiame ne surašyti kuo daugiau protokolų, o kad mieste atsirastų daugiau tvarkos. Gal žmonės sukrus“, – vylėsi vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aura-NataLijai

Aura-NataLijai portretas
Apie tą patį aš ir norėjau šia citata pasakyti, būtent apie dvasios skurdą -abejingumą ir nesąmoningumą.

Kaunasss

Kaunasss portretas
Uz menesio lygtais startuos mes darom kaip ir kekvienas metais gal kaskiek ir aptvarkys jei tvarkys miestus nu bet vistiek reiketu pranesti ir taip idomu kaip siemet seksis sitai akcijai kiek ir ko atvarkys visoje lietuovoje. kaskiek svaresni busime manau bet tai tik musu paciu nuopelnas bus kurie nera abejingi.

NataLija-Aurai

NataLija-Aurai portretas
šiukšlių kalnai nerodo nei turto, nei skurdo - tai rodo žmonių abejingumą ir nesąmoningumą. Galėtų ir Vilniuje paieškot, tikrai ne vieną šiukšlynėlį vien savo rajone žinau. Ir jokie "darom" ten nepasiekia :/ Parinkčiau šiek tiek pati, parūšiuočiau, bet... "Varpeliai" ir statybinių atliekų konteineriai ten nestovi :(
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių