Klaipėdoje – išskirtinis D. Dargio filmo seansas

  • Teksto dydis:

Artėjantį ketvirtadienį, po daugiau nei metus trukusio kūrybinio darbo, dokumentikos ir faktų analizės, pokalbių su buvusiais legendinio 6-ojo kriminalinės policijos skyriaus pareigūnais, rašytojas Dailius Dargis Klaipėdos kino gerbėjams pristatys dokumentinį filmą "Pirmieji kovotojai su mafija". Juosta nukels į aršiausių šalies kriminalinių grupuočių siautėjimo laikus Lietuvoje ir nė kiek nepagražintą, pavojingą kasdienybę pareigūnų, nusprendusių stoti į žūtbūtinę kovą su mafija.

"Tai daugiau nei filmas. Tai legendinių vyrų istorija, kelias, gyvenimas, drąsa ir kasdienybė, jų dėka mūsų šalis netapo nusikaltėlių oaze ir tarptautine grėsme visai Europai. "Šeštajam skyriui", taip tuomet vadintas elitinius pareigūnus vienijęs teisėsaugos organas, turime būti dėkingi už tai, kaip toli teisėtvarkoje valstybei pavyko nueiti šiandien", – teigė filmą pristatantis septynių bestselerių autorius D.Dargis.

Anot jo, dokumentinis kino pasakojimas "Pirmieji kovotojai su mafija" žiūrovams perteiks Lietuvos nepriklausomybės pradžią, kai užvaldyti valstybę su savo "paniatkėmis" siekė garsiausių nusikaltėlių susivienijimai, bauginę ir drebinę ne tik eilinius gyventojus, bet ir pačius pareigūnus.

"Tuomet šalyje klestėjo reketas, nevaržomai siautėjo banditų gaujos, žudymai, grobimai, naikinimai ar masiniai žmonių dingimai buvo Lietuvos kasdienybė. Svarbiausių spaudos leidinių pagrindinės antraštės kasdien mirgėdavo baisiausiomis istorijomis. Bet vieną dieną tik kelių vyrų rankomis tam buvo uždėtas apynasris. Jie tarsi legendos, kuriuos privalome ne tik gerbti, bet ir dėkoti už tai, ką padarė per trumpą, bet efektingą gyvavimo laikotarpį", – kalbėjo D.Dargis.

"Pirmuosius kovotojus su mafija" prodiusavo, režisavo ir scenarijų parašė kriminalinių knygų rašytojas D.Dargis, kuris septyniose savo knygose yra nemažai rašęs apie 1990-uosius. Anot rašytojo, dabartinei kartai bene įdomiausia, kas Lietuvoje vyko būtent tais laikais, kai visu pajėgumu darbavosi 6-ojo skyriaus pareigūnai.

Filme atvirais pokalbiais "Šeštojo skyriaus" legendą perteiks net 12 pašnekovų. Žiūrovai taip pat turės galimybę išvysti išskirtinius archyvinius kadrus apie pirmųjų šalies reketininkų sulaikymus, kitas įspūdingas operacijas.

Kovos su organizuotu nusikalstamumu padalinio darbuotojų arba tiesiog "šeštokų" veiklos (1989–1992) metais visoje Lietuvoje užregistruota 944 asmenų nužudymų, šimtai be žinios dingusių žmonių, daug sprogdinimų, vagysčių bei turto prievartavimo aktų.

Vos keletą metų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje egzistavusio 6-ojo skyriaus darbuotojai ne tik triuškino šalies gaujas, bet ir atskleidė vagystę Gintaro muziejuje Palangoje.

Šie pareigūnai daug prisidėjo prie Sausio 13-osios ir kitų Lietuvai reikšmingų įvykių. Šiame filme unikaliais bei itin atvirais prisiminimais apie situaciją tuometinėje Klaipėdoje pasidalijo ir buvę uostamiesčio "šeštokų" vadovai – Jurijus Balandinas bei Andrejus Izotovas.

Dokumentinis filmas "Pirmieji kovotojai su mafija" žiūrovams rodomas tik keliuose šalies kino teatruose. Tad Klaipėdos publika turės unikalią progą apsilankyti vieninteliame filmo pristatyme, kuris vyks gegužės 16 d. 15 val. Klaipėdos vyriausiajame policijos komisariate.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauryn Bueno

Lauryn Bueno portretas
„Google“ už kiekvieną mėnesį už darbą internete sumokėjo nuo 18000 iki 25000 dolerių. Paskutinį mėnesį aš uždirBsiu $ 23618 iš „Google“ ir esu nuolatinis studentas, o aš laisvalaikiu dirbu nuo 2 iki 3 valandų per dieną. kiekvienas žmogus gali prisijungti prie šio darbo ir pradėti uždirbti internete, kaip ir aš. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­J­­o­­b­­98.C­­o­­m

Asd

Asd portretas
Saunuolei virai bet kas kniga parasis apie ju nusikaltimus kiek jie uzverte zmoniu kiek jie persistenge be tardidami kiek jie isveze zmoniu i miska ir isten nebegrizo kaip tarde tuos vadinamus mafijozus panages plese ka jau jie paimdavo isten is 10 nomo tegrizdavo tik vienas 9 eidavo pas sventa petra ir dingdavo be zinio idomu kas paskaiciuos ju aukas didvirei per zmoniu kankinimus ir lavonus SUNU JIEGA
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių