Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje kurstoma tautinė nesantaika?

2010-05-06 05:00
Konfliktas: patriotiškai nusiteikę jaunuoliai piktinosi, kad policininkai neskiria lietuvių senovėje naudotų saulės ženklų nuo nacistinių svastikų.
Konfliktas: patriotiškai nusiteikę jaunuoliai piktinosi, kad policininkai neskiria lietuvių senovėje naudotų saulės ženklų nuo nacistinių svastikų. / R.Vilimo (BFL) nuotr.

Naktį iš antradienio į trečiadienį ant tilto virš Herkaus Manto gatvės bandyta pakabinti tautinę nesantaiką kurstantį plakatą. O vakar administracinėje byloje dalyvavę vaikinai į teismą atsinešė plakatus su svastikomis.

Panašu, kad pasaulio akyse norima pavaizduoti Lietuvą kaip netolerantišką ir net nacionalistiškai nusiteikusių žmonių valstybę.

Antradienį žurnalistai gavo žinią, kad toliau bus nagrinėjamos administracinės bylos dėl Vasario 16-ąją mieste demonstruotų svastikų. Tikriausiai norėta, kad incidentas, kurio galima buvo iš anksto tikėtis, būtų pagarsintas kuo plačiau.

Naktį policijos patruliai nukabino nuo viaduko tilto virš Herkaus Manto gatvės plakatą su tautinę nesantaiką kurstančiais užrašais. Užrašai buvo nukreipti prieš Antrojo pasaulinio karo laimėtojus.

Pareigūnai sulaikė plakatą kabinusius asmenis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų