Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje mažės policijos komisariatų

2009-02-07 09:00
Klaipėdoje mažės policijos komisariatų
Klaipėdoje mažės policijos komisariatų / Nerijaus Jankausko nuotr. Aplankė: ministras R.Palaitis ir generalinis komisaras V.Telyčėnas gyrė uostamiesčio pareigūnus už tai, kad čia mažai pavagiama automobilių.

Uostamiestyje apsilankęs vidaus reikalų ministras bei policijos generalinis komisaras neslėpė nuo Klaipėdos policininkų, kad, taupant pinigus, teks mažinti komisariatų.

Vyresniuosius išlydės į pensiją

Nors apie ketinimą sumažinti komisariatų skaičių pasigirdo kalbų dar prieš kelis mėnesius, vakar pagaliau atvirai pranešta, kad netrukus Klaipėdoje liks tik du iš keturių policijos komisariatų. Darbo neteks du komisariatų viršininkai, du jų pavaduotojai kriminalinės policijos vadai, du nuovadų vadai bei 16 budėtojų dalyse dirbę pareigūnai.

Tiesa, tikinta, kad šiems žmonėms bus pasiūlytas darbas patrulių rinktinėje bei magistralinių kelių būryje. Galima spėti, kad vyresnieji ir aukštesnes pareigas einantys pareigūnai nuspręs pasinaudoti galimybe išeiti užtarnauto poilsio.

Nors pinigų policijos pajėgoms išlaikyti nedaugės ir net truputį mažės, ministras Raimundas Palaitis teigė, jog dar porą metų prognozuojamas nusikalstamumo didėjimas. Statistika teigia, kad vienu procentu padidėjęs nedarbas penkiais procentais kelia nusikalstamumą. Manoma, kad daugės turtinių nusikaltimų bei socialinio neramumo apraiškų.

Turi ir guminių kulkų

Generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas pagyrė uostamiesčio policininkus, kurie puikiai įsiveikė su užduotimi palaikyti tvarką vasario pradžioje vykusio masinės protesto akcijos metu.

Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Benonas Ivanauskas tikino prašantis trečiadienį žadančių į mitingą rinktis klaipėdiečių nepasiduoti provokacijoms. Komisaras įspėjo, kad policininkai ketina reaguoti greitai ir efektyviai.

"Guminių kulkų turime ir mes. Tai kur kas saugesnis būdas malšinti įsisiautėjusios minios aistras nei specialiosios lazdos. Tačiau tikimės, kad trečiadienį nereikės panaudoti nė vienos šių priemonių", – kalbėjo B.Ivanauskas.

Pinigų bus mažiau

V.Telyčėnas pagyrė uostamiesčio policininkus už tai, kad Klaipėdoje, skirtingai nei kitose apskrityse, pavagiama kur kas mažiau automobilių.

Šią vasarą kurortų saugumui bus atseikėta mažiau pinigų nei anksčiau. Tiesa, šiemet kurortų saugumui apskrities policijos vadovai galės komandiruoti pajėgų iš kitų rajonų. Be to, kaip ir anksčiau, numatoma šiam reikalui skirti pajėgų iš viešojo saugumo tarnybos.

Kalbėdamas apie planuojamo Vyriausiojo policijos komisariato statybą R.Palaitis vylėsi, kad sunkmečiu šis grandiozinis statinys bus tik projektuojamas, o statybos prasidės, kai šalis išbris iš krizės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų