Klaipėdoje – mažiau mokinių, nei planuota

Šį rudenį į uostamiesčio mokyklas susirinks mažiau mokinių. Skaičiuojama, kad bus sukomplektuota keliolika klasių mažiau, nei planuota šių metų vasarį.

Preliminarus klasių ir mokinių skaičius Klaipėdos bendrojo ugdymo mokyklose artėjantiems mokslo metams buvo patvirtintas dar šių metų pradžioje.

Tačiau dabar, jau pasibaigus pagrindiniam priėmimui į Klaipėdos mokyklas, paaiškėjo tiksliau, kiek mokinių nuo šio rugsėjo uostamiestyje kibs į mokslus.

"Pasibaigus pagrindiniam priėmimui, tapo aišku, kad bus nesukomplektuotų klasių. Didžiausi pakeitimai yra ten, kur naujai komplektuojamos 1, 5, 9 ir 11 klasės", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Anot jos, šiuo metu tebevyksta pavienių vaikų priėmimas, tad jeigu prireiks, rugsėjį dar gali būti patikslinimų.

Taigi šiuo metu Klaipėdos savivaldybės mokykloms iš viso nustatomos 803 klasės – 15 klasių mažiau, nei buvo planuota vasarį.

Tiesa, kai kur siūloma kiek padidinti iš anksto planuotų klasių skaičių. Viena penkta klasė papildomai suformuota S.Dacho progimnazijoje, nes per pagrindinį priėmimą į mokyklas šiaurinėje miesto dalyje gyvenantys 33 mokiniai nepateko į jiems priskirtas teritorines mokyklas.

Viena devinta klasė papildomai komplektuojama "Aukuro" gimnazijoje, nes šioje įstaigoje formuojamos dvi sporto klasės viso miesto mokiniams, o į tris bendrosios paskirties klases nepateko dalis "Aukuro" gimnazijai priskirtoje teritorijoje gyvenančių mokinių.

Teigiama, kad per pagrindinį priėmimą į uostamiesčio pirmas klases priimta per 1,6 tūkst. mokinių, tai yra maždaug 170 mažiau nei praėjusiais mokslo metais, o į penktas klases – daugiau nei 1,8 tūkst. mokinių, tai yra apie 120 daugiau nei praėjusiais mokslo metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesistebiu

Nesistebiu portretas
Tai kad bėga žmonės iš miesto, miestas apstatytas fabrikais savartynais naftos bazėmis, lieka tik darbininkai be šeimųp

Anonimas

Anonimas portretas
GEREJA !!!! durniu laivas !

Anonimas

Anonimas portretas
Nei jiems rupi ,nei ka.Jei rupetu kazka darytu,nieko bus svetimtauciu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių