Klaipėdoje moksleiviai grįžo į mokyklas

Vakar Klaipėdoje tradiciniu renginiu – Pirmąja pamoka Lietuvininkų aikštėje – paskelbtas naujų mokslo metų startas. Šiuos mokslo metus uostamiestyje pradėjo 23 tūkst. mokinių, iš jų – daugiau nei 1,9 tūkst. pirmokų. Duris atvėrė ir ilgai laukta visiškai nauja mokykla – Tauralaukio progimnazija, joje galės mokytis beveik 700 moksleivių.

Dieną pradėjo tradiciškai

Šventinį rugsėjo 2-osios rytą prie Martyno Mažvydo paminklo Lietuvininkų aikštėje šurmuliavo jūra šventiškai pasipuošusių moksleivių su gėlėmis rankose, jų tėveliai, mokytojai.

Čia prasidėjo tradicinė pirmoji naujųjų mokslo metų pamoka.

Su mokslo metų pradžia klaipėdiečius sveikino miesto meras Arvydas Vaitkus, pabrėždamas, jog ši diena žymi ne tik naujų mokslo metų pradžią, bet ir naujų atradimų, iššūkių bei galimybių metą.

„Linkiu mokiniams ir studentams drąsos, atkaklumo, pedagogams ir akademinei bendruomenei – kantrybės ir įkvėpimo, o tėveliams – stiprybės ir palaikymo savo atžaloms. Tegul mokykla tampa vieta, kurioje mūsų vaikai ne tik mokosi, bet ir auga kaip asmenybės, čia bręsta draugystės ir pedagogų dėka formuojasi vertybės“, – kalbėjo meras.

Šventėje klaipėdiečiams skambias dainas dovanojo „Lietuvos balsas. Kartos“ nugalėtojai – vaikinų grupė T3.

Renginiui pasibaigus, iš Lietuvininkų aikštės link Sausio 15-osios gatvės pajudėjo automobilių kolona – mokslo metų pradžią skelbiantys varpeliai parvežti į mokyklas.

Arvydas Vaitkus. Vestos Jašinskaitės nuotr.

Ilgai laukta diena

Vakar buvo ypatinga diena ir Tauralaukio progimnazijos bendruomenei – moksleiviai ir mokytojai pagaliau dirbs visiškai naujose patalpose – Senvagės gatvėje. Čia galės mokytis apie 700 pirmų–aštuntų klasių moksleivių.

Po nepriklausomybės atgavimo tai pirma naujai pastatyta mokykla uostamiestyje.

Linkiu mokiniams ir studentams drąsos, atkaklumo, pedagogams ir akademinei bendruomenei – kantrybės ir įkvėpimo.

Šventinėje ceremonijoje Tauralaukio progimnazijos bendruomenę sveikinęs miesto vadovas pabrėžė, kad ši mokykla – ženklas, jog miestas auga ir klesti.

„Tai – pirmoji mokykla mieste, kuri pastatyta po nepriklausomybės atkūrimo. Esu dėkingas visiems, kurių dėka pavyko įgyvendinti šį projektą, nuo šiol mokykloje semtis mokslo žinių galės mūsų vaikai ir kitos kartos“, – kalbėjo A. Vaitkus.

Naujoji mokykla turi du korpusus, sujungtus stikline galerija.

Apvalios formos statinys bus mokomasis mokyklos korpusas, stačiakampio formos – sportinis.

Įvykis: vakar naujųjų mokslo metų proga Klaipėdoje duris atvėrė visiškai nauja mokykla – Tauralaukio progimnazija. Vestos Jašinskaitės nuotr.

Žalingų įpročių prevencija

Kitos ugdymo įstaigos vaikus pasitiko atsinaujinusios.

Remonto darbai šią vasarą vyko 22 įstaigose, jiems skirta 2,5 mln. eurų.

Kapitalinis remontas atliekamas Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijoje.

Pagal sutarties sąlygas, darbai turi būti užbaigti kitų metų liepos mėnesį.

Iki tol gimnazijos mokiniai bus ugdomi Klaipėdos suaugusiųjų gimnazijos ir Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro Atviro jaunimo centro patalpose, esančiose Suaugusiųjų gimnazijoje.

Mokyklose netruks naujovių ir mokiniams.

Savivaldybė skelbia, kad bus daugiau dėmesio skiriama žalingų įpročių prevencijai – mokyklose įrengiami elektroninių cigarečių dūmų detektoriai.

Šie prietaisai jau yra įrengti Vytauto Didžiojo gimnazijoje, „Smeltės“ ir Gedminų progimnazijose, artimiausiomis savaitėmis jie atsiras ir „Žaliakalnio“, KU „Žemynos“, „Varpo“, „Vėtrungės“, Baltijos gimnazijose, Simono Dacho, „Vitės“ progimnazijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių