Klaipėdoje – neįgaliųjų biliardo čempionatas

Likimo draugus sukvietęs į Klaipėdą susirungti dėl Lietuvos biliardo čempiono titulo, klaipėdietis Maksimas Suchanovas jiems dovanojo ir dar vieną nepaprastą reginį – žmonės, ne itin dažnai išeinantys iš namų, kai kurie jų pirmąkart, turėjo galimybę pasinerti ir į Jūros šventės šurmulį.

Surengė dvigubą šventę

Dramatiško likimo klaipėdietis M.Suchanovas, po automobilio avarijos visam laikui įsėdęs į neįgaliojo vežimėlį, net ir po didžiausių gyvenimo išbandymų neprarado optimizmo.

Jis – vienas tų pavyzdžių, kaip rasti savyje jėgų toliau gyventi ir džiaugtis gyvenimu. Maksimo hobiu tapo biliardas.

Tokius pat nevaikštančius bičiulius per šią Jūros šventę Maksimas pakvietė į Klaipėdą ne tik pasižiūrėti legendinės, visoje Lietuvoje garsėjančios fiestos, bet ir susirungti prie biliardo stalo dėl čempiono titulo.

"Tokiame renginyje aš pirmą kartą, nors biliardą žaidžiu jau senokai. Būna dienų, kai sekasi puikiai, kartais pasitaiko, kad kamuoliukas rieda ne ten, kur norėtųsi", – šypsojosi iš Vilniaus atvykusi Anika Molis.

Čempionato pradžioje kalbinta mergina dar nežinojo, kad Klaipėdoje pasirodys puikiai ir laimės pirmą vietą.

Iš Alytaus atvykęs Edgaras džiaugėsi galėdamas dalyvauti čempionate, tik apgailestavo, kad nedažnai tokie renginiai vyksta.

"Labai norėtųsi, kad varžybos būtų rengiamos dažniau, reikėtų populiarinti šią sporto šaką. Treniruojamės klube, tačiau man šiandien bus nelengva, nes stiprų priešininką gavau", – kalbėjo Edgaras.

Iš Šiaulių atvykęs Vytautas Kievišas čempionate pasirodė gana neblogai, pelnydamas trečią vietą.

"Ne pirmus metus žaidžiu biliardą ir labai džiugu, kad mus pakvietė į šias varžybas. Mačiau, kad mieste vyksta ir didelė šventė, tik dar nespėjau apsidairyti, manau, bus laiko ir tam", – neslėpė V.Kievišas.

Antrąją vietą vyrų grupėje šiose varžybose laimėjo vilnietis Linas Joniškis, o pirmąją – čempionato šeimininkas – M.Suchanovas.

Merginų grupėje antroji buvo Emilija Kisieliūtė iš Kauno, trečioji – taip pat kaunietė Marija Gintarė Bigataitė.

Lyderis: čempionato organizatorius, klaipėdietis M.Suchanovas tapo ir šių žaidynių čempionu, nurungęs visus konkurentus ir laimėjęs pirmąją vietą. J. Kotovaitės nuotr.

Pirmas blynas neprisvilo

Nors Maksimą visi gyrė už puikų renginio organizavimą, tačiau jis pats labai baiminosi, kad "pirmas blynas neprisviltų".

"Biliardas – subtilus žaidimas, turi savų niuansų, nes reikia ne tik smūgiuoti į kamuoliuką, bet jį sugebėti kontroliuoti. Prilyginčiau tai šachmatų žaidimui, kai turi numatyti bent tris ėjimus į priekį. Būna, kai nepavyksta, tada priežastys gali būti įvairios – galbūt žaidėjas pavargęs fiziškai ar psichologiškai ir tada kamuoliukas "nebeklauso". Tuo šis žaidimas ir yra sudėtingas. Todėl reikia lavinti ne tik techniką, bet ir treniruotis psichologiškai. Be to, man svarbu buvo parodyti, kad ir neįgalūs žmonės turi užsiėmimų", – dėstė varžybų organizatorius ir dalyvis M.Suchanovas.

Suprantu, kad diena varžyboms galbūt nebuvo tinkama, nes miestas ir taip pilnas žmonių, bet labai norėjau, kad varžybų dalyviai pamatytų ir Jūros šventę, nes ne visi ją yra matę.

Maksimas labai džiaugėsi, kad į čempionatą atvyko dvylika žaidėjų iš įvairių Lietuvos miestų, dar keli žaidėjai buvo iš Klaipėdos.

Prieš pat varžybų pradžią klaipėdietis pripažino, kad labai jaudinasi ir pridūrė, kad psichologiškai žaidimui silpnai pasirengęs, nes jam teko nemažas krūvis organizacinių reikalų.

"Organizuoti panašių renginių neteko, taigi tokios patirties neturėjau, lig šiol buvau tik varžybų dalyvis, organizuodavo kiti. Teko pritraukti rėmėjų. Iššūkis buvo surasti vietą nakvynei varžybų dalyviams, nes juk – Jūros šventė, visur viskas užimta. Susidūriau su begale problemų, tarp jų ir ta, kad vežimėliu privažiuoti ne visur įmanoma", – kalbėjo Maksimas.

Klaipėdietis pasidžiaugė, kad pavyko bičiulius apnakvindinti pranciškonų svečių namuose, o vieną žmogų pats priėmė į savo būstą.

"Suprantu, kad diena varžyboms galbūt nebuvo tinkama, nes miestas ir taip pilnas žmonių, bet labai norėjau, kad varžybų dalyviai pamatytų ir Jūros šventę, nes ne visi ją yra matę", – tikino Maksimas.

Nugalėtoja: moterų grupėje pirmą vietą laimėjo vilnietė A.Molis. J. Kotovaitės nuotr.

Tolerancijos atsirado daugiau

Klaipėdietis džiaugėsi, kad mieste neįgaliųjų judėjimui sąlygos pastaraisiais metais pagerėjo, tačiau senamiestyje dar ne visur įmanoma vežimėliu išvažiuoti.

"Džiugu, kad žmonės mums gana tolerantiški. Nepasitaikė, kad kas užgautų ar įskaudintų. Žmonės dabar geranoriški", – tikino M.Suchanovas.

Maksimui talkinęs ir renginį padėjęs suorganizuoti klaipėdietis, bičiulis ir varžybų teisėjas Jaroslavas neslėpė nuostabos, kad uostamiesčio verslininkai buvo tokie supratingi ir dosnūs ir mielai finansavo šį Neįgaliųjų biliardo čempionatą.

"Labai didžiuojuosi mūsų verslininkais, tiesiog neįtikėtina, kad per kelias savaites pavyko rasti lėšų ir suorganizuoti tokias varžybas. Juk kiekvienam dalyviui mes apmokėjome kelionę, apgyvendinimą, maitinimą. Smagu, kad ir ne klaipėdiečiai galėjo pamatyti Jūros šventę, nes žmonės vežimėliuose nedažnai kur nors išvyksta", – pripažino Jaroslavas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dj

Dj portretas
Saunuoliai abu, Maxas ir Jaroslavas !!! Linkejimai!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių