Klaipėdoje nyksta prekyba ledais

Lauko prekyba ledais uostamiestyje nesuklestėjo net smarkiai įkaitus orams. Specialistų manymu, ši prekyba galiausiai visai išvyks, nes paklausa mažėja, išlaidos verslui – pakankamai didelės.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiojo specialisto Rimanto Armono, visi leidimai prekiauti ledais buvo išduoti iki birželio 1-osios. Jų buvo devyni, nes kai kurie verslininkai, gavę leidimą prekybai, išsipirko daugiau nei po vieną vietą statyti ledų vežimėlius. Praėjusiais metais buvo išduota 13 leidimų Klaipėdoje pardavinėti ledus.

„Uostamiesčiui tokie skaičiai – labai maži. Anksčiau mes tokių leidimų išduodavome ir apie šešiasdešimt“, – patikino Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja Jūratė Mačiulienė.

Pasak ledų pardavėjos Gabrielės, išduotais leidimais naudotasi ne iš karto. Birželį, kai oras buvo vėsus, mergina dirbo tik kelis kartus – šiltesnėmis dienomis.
J.Mačiulienės teigimu, prekybininkų ledais vis mažėja, nes tai – sezoninis verslas. Be to, iš jo didelio pelno nesusikrausi.

„Ledai yra brangūs, juos reikia kažkur laikyti, nes ledų vežimėlio gatvėje nepaliksi, tad būtinas sandėlis“, – savo įžvalgomis dalijosi J.Mačiulienė.

Tačiau uostamiestyje jau užfiksuota ir leidimais prekiauti ledais nepasirūpinusių, tačiau tai darančių prekeivių. Anot Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, nelegalūs verslininkai dažniausia įsikuria prie didžiųjų prekybos centrų.

Neturintiems leidimų prekeiviams gresia baudos nuo 20 iki 100 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių