Klaipėdoje – pagalbos centras ukrainiečiams

Melnragėje kuriasi naujas pagalbos ukrainiečiams centras. Jame jau darbuojasi net apie 150 savanorių. Klaipėdiečiai padeda kaip tik išmano: rūšiuoja daiktus, planuoja karo pabėgėlių atgabenimą į uostamiestį, palaiko ryšius su jau atvykusiais ukrainiečiais.

Šis centras turėtų virsti vienu pagrindinių punktų, kuriame būtų vykdoma žmonių, galinčių priimti į savo namus atvykėlius, registracija, taip pat įmonių, kurios galėtų pasiūlyti darbą, registracija ir kiti aktualūs klausimai.

Pasak Klaipėdos laisvalaikio asociacijos vadovo Jevgenijaus Sokolovo, centras yra įsikūręs adresu Audros g. 17. Norintieji atnešti paramą bus laukiami kasdien nuo 11 iki 18 val.

„Planuojame, kad kasdien nuo 11 iki 18 val. bus priimami žmonių daiktai. Apie viską jau yra informuotos ukrainiečių bendruomenės, organizacijos, kurios renka ir administruoja paramą. Šeimos, atvykusios iš Ukrainos, yra informuotos, kad gali nuvykti į centrą išsirinkti daiktus, kurių jiems reikia“, – sakė J.Sokolovas.

Šeimos, atvykusios iš Ukrainos, yra informuotos, kad gali nuvykti į centrą išsirinkti daiktus, kurių jiems reikia.

Pašnekovas minėjo, kad šiuo metu itin reikalingi tvarkingi drabužiai ir negendančio maisto produktai. Maistas veikiausiai nebus vežamas į Ukrainą, o bus duodamas čia atvykusioms šeimoms.

Taip pat planuojama atgabenti konteinerius, kuriuose tilptų stambesni daiktai – vežimėliai vaikams, baldai.

Tačiau, kad nebūtų chaoso ir nereikėtų gabenti visų daiktų iš karto, centras paskelbs, kokie daiktai reikalingiausi ir kada juos atnešti.

Pageidautina, kad žmonės neneštų tokių daiktų, kurių nenaudotų patys.

Norintys prisijungti ne tik parama, bet ir savanoryste taip pat yra laukiami. Savanoriams jokios registracijos nereikia.

„Mielai kviečiame visus prisijungti. Labai reikalinga pagalba su daiktų rūšiavimu. Kas turi maišus, dėžes, gali ateiti padėti susitvarkyti. Jokios registracijos nereikia. Gali atvažiuoti padėti, kad ir turėdami kelias laisvas valandas. Šiuo metu turime apie 150 savanorių, bet skaičiai keičiasi. Yra žmonių, kurie sako, kad gali nuvažiuoti iki Ukrainos pasienio pasiimti žmones ir atvežti į Klaipėdą. Kiti sako, kad gali padėti su transportavimu Klaipėdoje. Labai norime, kad šis centras taptų pagrindiniu tašku, kur viskas būtų tvarkingai sukoordinuota“, – mintimis dalijosi J.Sokolovas.

Centro patalpas nemokamai suteikė Rimantas Cibauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių