Klaipėdoje pamažu ruošiamasi rinkimams

Vyriausiajai rinkimų komisijai pateikti prašymai asmenų, kurie pretenduoja tapti savivaldybių rinkimų komisijų nariais bei šių komisijų pirmininkais. Klaipėdos savivaldybės rinkimų komisijai vadovauti ir šį kartą norą pareiškė ilgametis buvęs šios komisijos vadovas Adolfas Gritėnas.

Per pastaruosius rinkimus kandidatų į Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininko postą būdavo tik vienas.

Anot A. Gritėno, svarbiausias argumentas, kuriuo remiasi Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) rinkdama pirmininką, yra darbo patirtis.

Klaipėdietis, dirbdamas rinkimų komisijoje įvairiose pozicijose, tarp jų ir pirmininko poste, yra sukaupęs 15 metų darbo patirtį.

Jau dabar ruošiamasi pavasarį vyksiantiems prezidento ir Europos Parlamento rinkimams, kurių metu reikės Klaipėdos miesto rinkimų komisijos vadovo ir kelių šimtų apylinkių komisijų narių bei šių komisijų vadovų.

Savivaldybių komisijų pirmininkai, taip pat ir nariai, atstovauja tam tikroms partijoms. A. Gritėnas – Liberalų sąjūdžio atstovas.

„Kandidatūras kelia partijos ir savivaldybė kartu su meru. Sutikau, kad savivaldybės administracija keltų mano kandidatūrą, o Liberalų sąjūdžio sprendimas dėl to bus sausio pradžioje. VRK savivaldybėms yra nustačiusi partijų kvotas, kalbant apie rinkimų komisijų pirmininkų pozicijas. Klaipėdoje jau kurį laiką į komisijos pirmininkus tvirtinamas liberalų kandidatas, tačiau svarbiausia – ne partiškumas, o, kaip jau minėta, pirmiausia vertinama pretendento darbo patirtis“, – kalbėjo A. Gritėnas.

Iki rinkimų dar beveik penki mėnesiai, yra pakankamai laiko surinkti komisijų narius, o jų reikės nemažai, nes Klaipėdos teritorijoje yra 54 rinkimų apylinkės, preliminariais duomenimis, gali atsirasti ir 55-oji – Rimkų rinkimų apylinkė, tad komandos reikės labai didelės.

Rinkimų komisijos pirmininkus VRK turi patvirtinti iki vasario 4 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu Antanui

Pritariu Antanui  portretas
panašiai galvoju .

P.S.

P.S. portretas
Prisiminkime skandaliukus per to veikėjo pirmininkavimą...perskaičiavus balsus keitėsi net tarybos narių pavardės, nes balsų skaičiavimas buvo suklastotas, apgaulingai suskaičiuota. Jei liks tas pats pirmininkas, reikia kiek įmasnoma baikotuoti rinkimus.

Antanas

Antanas portretas
Būtų keista, jei vaikinas tos vietos nenorėtų iki amžiaus galo. Vienas svarbiausių argumentų , kad likti pareigose, turėtų būti nurodytas priklausymas liberalams, Nejaugi partijos, teistos už korupciją, statytinis negali turėti pirmumo teisės? Ar negana šitų cirkų, teistos už korupciją partijos statytinis ir toliau vadovaus Klaipėdos miesto rinkimams...Šiuo atveju patirtis nėra teigiama rekomendacija, o kels rinkėjams daug abejonių ar verta dalyvauti balsavime.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių