Klaipėdoje pažymėti pirmieji priedangos nuo bombardavimų statiniai

Karinės agresijos atveju tik trečdalis klaipėdiečių turėtų galimybę pasislėpti nuo bombardavimų. Vakar specialiu ženklu pažymėta pirmoji priedanga Klaipėdoje – Karalienės Luizės jaunimo centras. Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigė: Vyriausybė nusiteikusi plėsti tokių priedangų tinklą.

Klaipėdoje vakar viešėjusi ministrė A.Bilotaitė atkreipė dėmesį, kad dėl geopolitinių grėsmių pajūris tampa didesnės rizikos zona.

"Todėl tiek vandens, tiek sausumos sienos apsaugai užtikrinti skiriame ypatingą dėmesį. Imamės visų priemonių, kad pajūrio gyventojai jaustųsi saugūs ir būtų tinkamai informuoti, kaip elgtis iškilus grėsmėms", – teigė A.Bilotaitė.

Ministrė specialiu lipduku pažymėjo pirmąjį priedangos statinį-slėptuvę Klaipėdoje – Karalienės Luizės jaunimo centrą Puodžių gatvėje.

Klaipėdos savivaldybė iš viso yra numačiusi 38 priedangai tinkamus statinius, kuriose tilptų apie 7 317 arba 4,8 proc. miesto gyventojų, bei 32 kolektyvinės apsaugos statinius, kuriuose tilptų beveik trečdalis gyventojų.

Kalbant Lietuvos mastu, šiuo metu apie 17 proc. gyventojų galėtų pasislėpti tose priedangose.

"Kalbant Lietuvos mastu, šiuo metu apie 17 proc. gyventojų galėtų pasislėpti tose priedangose. Tas priedangų skaičius mūsų netenkina ir mes matome būtinybę dėti dideles pastangas, kad priedangų ir kolektyvinių apsaugos statinių tinklas būtų plečiamas. Mūsų tikslas, kad 50 proc. šalies gyventojų turėtų galimybę tokiose priedangose pasislėpti ir tie objektai būtų pažymėti, ir žmonės žinotų, kur jiems slėptis karinės agresijos atveju", – kalbėjo A.Bilotaitė.

Ryškiai geltonu priedangos ženklu vakar pažymėtas ne tik pastatas Puodžių gatvėje, bet ir Klaipėdos savivaldybė Liepų gatvėje.

Ministrė atkreipė dėmesį ir į savisaugos kultūros bei švietimo gerinimą.

"Pradėjome akciją "Žinojimas saugo". Ir toliau investuosime į visuomenės švietimą, kuo daugiau žmogus yra informuotas, tuo labiau jis yra saugesnis už nežinantį žmogų, kuris nenutuokia, ką daryti ir kokių priemonių pavojaus atveju imtis", – pabrėžė ministrė.

A.Bilotaitė pažadėjo, kad ministerija teiks savivaldybei visą reikiamą pagalbą, ieškant priedangoms tinkamų statinių bei šviečiant visuomenę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LAPE SIAURINE

LAPE SIAURINE portretas
Nekurstykit karo tai ir sleptuviu nereikes,o jeigu visgi bus tokia gresme,tai Lansbergio hebra ne i sleptuves begs,o nuosavais lektuvais i Amerika ir kitas salys isskris,kaip zelionka padare,savo tauta i padvalus isgrudo,o pats su savo sutve issinesdino i saugesne ir komfortiska aplinka

Rolandas

Rolandas  portretas
Jau geriau būtų atvažiavusi Laimingoji Armonikaitė, ta būtų papasakojusi kaip Laimingai Apsisaugoti.

ir vėl

ir vėl portretas
ka rusai kada irengė ta ir turim? Čia byblotaitei nemaišo? O kodel antkapiai žuvusiems maišė?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių