Klaipėdoje pradės šildyti darželius ir mokyklas

  • Teksto dydis:

Antradienį, spalio 18 d., pradedamas šildymo sezonas Klaipėdos ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo, taip pat socialinių paslaugų įstaigose.

Kada bus pradėti šildyti ir kiti pastatai, pasak savivaldybės administracijos vadovo, lems oro temperatūra. Kaip praneša savivaldybė, sprendimas vėliau negu ankstesniais metais pradėti šildymo sezoną mieste priimtas atsižvelgus į šiuo metu vyraujančias palankias oro sąlygas bei prognozes.

Kuo vėliau pradėti šildymo sezoną mieste siekiama ir dėl drastiškai pabrangusios energijos.

Šildymo sezono pradžią, atsižvelgdama į faktinę lauko oro temperatūrą, savivaldybė nustato savo pavaldume esančioms įstaigoms. Kiti šilumos vartotojai, įskaitant ir daugiabučių gyvenamųjų namų gyventojus, balsų daugumos sprendimu gali patys apsispręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios – ji nebūtinai turi sutapti su  savivaldybės nustatyta šildymo sezono pradžia. Kai kurie miesto gyvenamieji namai galimybe anksčiau pradėti šildytis jau pasinaudojo.

Pernai savivaldybei priklausančias ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo, taip pat socialinių paslaugų įstaigas centralizuotai šildyti pradėta nuo spalio 4 d., šildymo sezonas visame uostamiestyje pernai pradėtas spalio 12 dieną.


Šiame straipsnyje: šildymasšildymas Klaipėdoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar

Dar portretas
Nereikia šildymo, lauke nešalta

4

4 portretas
Daug kas dar gyvena su atidarytais langais, o jeigu pradės šildyti, teks kondicionierius įjungti

Šiandien santykinė oro drėgmė 80

Šiandien santykinė oro drėgmė 80  portretas
Su drėgmės kiekiu ore susijęs vėdinimas. Oro kaita - vėdinimas, padeda pašalinti iš patalpų įvairius teršalus, antropodujas, dulkes ir mikroorganizmus. Todėl gyvenamosiose patalpose oras turėtų keistis ne mažiau kaip tris kartus per valandą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių