Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje rūkantys nepilnamečiai slapstosi

2015-09-10 11:33

Startavus mokslo metams, kontrolieriai pradėjo gaudyti rūkančius nepilnamečius ir asmenis, kurie dūmą traukia neleistinose vietose. Pirmojo patikrinimo metu pažeidėjų nenustatyta. Manoma, kad tam įtakos turi ženkliai išaugusios nuobaudos.

Mokslininkai įrodė: rūkymas naikina  smegenis
Mokslininkai įrodė: rūkymas naikina smegenis / Shutterstock nuotr.

Startavus mokslo metams, kontrolieriai pradėjo gaudyti rūkančius nepilnamečius ir asmenis, kurie dūmą traukia neleistinose vietose. Pirmojo patikrinimo metu pažeidėjų nenustatyta. Manoma, kad tam įtakos turi ženkliai išaugusios nuobaudos.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai kartu su policijos nepilnamečių priežiūros inspektoriais patikrinimą surengė ketvirtadienį.

Lankytasi dviejose švietimo įstaigose: Klaipėdos turizmo mokykloje ir „Aukuro“ gimnazijoje. Pastarosios pasirinktos, nes anksčiau jų teritorijose būdavo fiksuota daug pažeidimų.

Ar nėra rūkoma stebėta ne tik mokyklų teritorijose, bet ir autobusų stotelių paviljonuose, vaikų žaidimų aikštelėse.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad prie Turizmo mokyklos rūkė 12 asmenų. Tačiau šie buvo už įstaigos teritorijos ribų. Patikrinus jų dokumentus, paaiškėjo, kad visi rūkiusieji pilnamečiai.

Panaši situacija buvo ir prie „Aukuro“ gimnazijos. Čia rasti rūkantys septyni asmenys. Jie dūmą traukė ne mokyklos teritorijoje ir buvo pilnamečiai.

„Vietoje, kur rūkė šie mokiniai buvo padėti net kibirai nuorūkoms“, – pasakojo vedėjas.

Pareigūnai rūkiusius asmenis supažindino su Tabako kontrolės įstatymo pataisomis. Informavo, kad nuo šiol nepilnamečiams ne tik visoje Lietuvoje draudžiama rūkyti, bet ir turėti cigarečių.

Taip pat papasakojo, kad dabar už rūkymą neleistinose vietose gresia kur kas didesnės baudos nuo 20 iki 50 eurų. Anksčiau jos siekė nuo 6 iki 14 eurų.

„Panašu, kad prie įstaigų, kur lankėmės, nėra didelių problemų dėl nepilnamečių rūkymo. Jei tai daroma už švietimo įstaigos teritorijos ribos, o asmenys pilnamečiai, nuorūkų nemėto, bausti negalime. Gal nepilnamečiai žino, kad jiems už rūkymą gresia didelės sankcijos ir nerūko“, – svarstė vedėjas. Rūkančiųjų nerasta ir laukimo stotelių paviljonuose, vaikų žaidimų aikštelėse.

Šiuo metu Klaipėdoje draudžiama rūkyti paplūdimiuose ir jų prieigose, išskyrus pažymėtas, rūkymui skirtas vietas, Smiltynės miške ir takuose, autobusų stotelių paviljonuose, Skulptūrų parke, gyvenamųjų namų bendrojo naudojimo patalpose, mokyklų teritorijose, vaikų žaidimų aikštelėse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų