Klaipėdoje ruošiamasi šaukti tarybos posėdį

Grupė Klaipėdos miesto tarybos narių kreipėsi į merą Vytautą Grubliauską, kad būtų sušauktas tarybos posėdis dėl medikų aprūpinimo apsaugos priemonėmis. Dienraščio žiniomis, posėdis planuojamas antrąją balandžio savaitę, šiuo metu ruošiamos techninės priemonės jį surengti nuotoliniu būdu.

Dvylika tarybos narių – jokiai frakcijai nepriklausanti Nina Puteikienė, taip pat LR Liberalų sąjūdžio frakcija bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos atstovai kreipėsi į miesto vadovą dėl posėdžio sušaukimo per artimiausias kelias savaites.

To esą prireikė "sulaukus Klaipėdoje su COVID-19 pirmose gretose kovojančių medikų pagalbos prašymų dėl nepakankamo Klaipėdos miesto savivaldybės, kaip dalies medicinos įstaigų steigėjos, aprūpinimo apsaugos priemonėmis".

Klaipėdos miesto tarybos sekretorius Modestas Vitkus patvirtino, kad šiuo metu intensyviai ruošiamasi nuotoliniam Klaipėdos miesto tarybos posėdžiui.

"Mes jau praėjusią savaitę pradėjome ieškoti galimų sprendinių, nes mūsų esama transliacijų sistema pritaikyta tik vietoje rengti tarybos posėdį, kuris transliuojamas į išorę. O mums reikia surengti posėdį nuotoliniu būdu. Techninius sprendinius mes su administracijos Informacinių technologijų skyriaus specialistais jau suradome. Šiuo metu perkama šios techninės įrangos licencija. Ji tikrai nebus brangi, pabandysime ją adaptuoti mūsų esamai įrangai", – teigė M.Vitkus.

Svarbiausia, kad nuotoliniu būdu vykstant tarybos posėdžiui būtų identifikuotas tarybos narys, jo balsavimo legitimumas, kad būtų užtikrinta, jog tikrai balsavo tarybos narys, o ne kas nors kitas.

Turi būti sudaryta galimybė tarybos nariui pasisakyti ir replikuoti nuotoliniu būdu.

"Kiek užtruks įdiegti tą įrangą? Manyčiau, tai yra savaitės klausimas. Per tą laiką teks pasiruošti ir tarybos nariams. Bandysime padaryti taip, kad nuotoliniu būdu vyksiantis tarybos posėdis būtų matomas visiems, darysime viską, kas įmanoma. Meras artimiausią tarybos posėdį planuoja šaukti antrą balandžio savaitę", – patvirtino M.Vitkus.

Tie tarybos nariai, kurie negalės ar neturės techninių galimybių dalyvauti posėdyje nuotoliniu būdu, galės būti posėdžių salėje, kur bus sudarytos tokios sąlygos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigitas

Sigitas portretas
Tai kad tarybos posėdis ruošiamas antra balandžio savaitę, tai tik politinis koalicijos žaidimas t.y. uždelsti laukymą. Dabartinės išmaniosios technologijos dabar visus veiksmus be jokių išvedžiojimų gali pagreitinti. Tai kad pagal straipsnyje pateikta teiginį t.y. "Bandysime padaryti taip, kad nuotoliniu būdu vyksiantis tarybos posėdis būtų matomas visiems, darysime viską, kas įmanoma" būtų gerai, kad tą nuotolinį tarybos posėdį matytu ir Klaipėdos miesto gyventojai. Jie taip pat turi žinoti apie vykstantį posėdyje, o ne skaitant laikraščiuose.

Jomantas

Jomantas portretas
Matyt jau žmonėms stogas pradeda važiuoti.Kalba kad kalbėtų.Na gal geriau jau tuomet patylėkite.Protingas žmogus, bent jau duotų kokį pasiūlymą o čia -vapsi ir tiek.Gėda klausytis.

Švietimo skyrius

Švietimo skyrius portretas
Kur žiuri kai mokyklos direktoriai karaliukus vaidina?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių