Klaipėdoje - savaitė be automobilio

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Klaipėdoje prasideda judriosios savaitės renginiai. 

Kaip ir kasmet, Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuras kartu su VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ klaipėdiečiams žadą labai judrią ir nuotaikingą savaitę, kuri skirta Dienai be automobilio paminėti.

Pirmadienį Judriosios savaitės renginiams startą duos Klaipėdos m. meras Vytautas Grubliauskas. Šią dieną jis ketina atsisakyti kelionės į darbą automobiliu ir į miesto centrą riedės viešuoju transportu – vienu iš šiemet jo tinklą uostamiestyje papildžiusių greitųjų autobusų. Šie stoja ne kiekvienoje stotelėje, tad jais miesto centras pasiekiamas ypač greitai.

Autobuso meras lauks pirmadienį (rugsėjo 16 d.) , 07. 30 val. I Melnragės autobusų stotelėje (priešais parduotuvę „IKI“). 

Visą judriąją savaitę netrūks renginių, skirtų atkreipti dėmesį į automobilių taršos problemą. Automobilininkai kviečiami pasiryžti eksperimentui ir visą savaitę važinėtis tik viešuoju transportu, antradienį Klaipėdos universiteto mokslininkai ketina atlikti eksperimentą, kuris parodys, kuo dujomis varomi autobusai yra draugiškesni aplinkai nei automobiliai.

Ketvirtadienį judriausiose uostamiesčio sankryžos (ties Atgimimo aikšte, ties Lietuvininkų aikšte ir ties PC „Akropolis“, Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuras kartu su Klaipėdos apskrities policijos komisariato pareigūnais dalins atšvaitus. O renginių ciklą vainikuos tradiciniu tapusios varžytuvės tarp automobilio vairuotojo, dviratininko, pėsčiojo ir studento, važiuojančio viešuoju transportu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm

Hmm portretas
Kažkoks klerkas matomai leido statybininkams užblokuoti ryte Pilies gatvę. Ir kokiam genijui į galvą tai atėjo? O kas dėl tų renginių, tai darykite juos vasarą, tai daugiau žmonių prisijungs. Dabar kai reikia vaikus po darželius ir mokyklas išvežioti, žmoną į darbą, tai nelabai eina be to automobilio.

---

--- portretas
liaudis palaiko sia iniciatyvą - tokiu kamsčių ryte dar nebuvo :)

jg

jg portretas
Agha ypac kai lija imu ir atsisakau !!! Geriau musu meras pagalvotu apie keliu bukle.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių