Klaipėdoje siūloma branginti automobilių stovėjimą, numatyti nemokamas dvi valandas

Klaipėdoje siūloma koreguoti automobilių stovėjimo zonų ribas, dėl to dalyje uostamiesčio paslauga brangtų, tačiau kartu ketinama numatyti nemokamas dvi valandas vairuotojams pietų metu.

Kaip penktadienį informavo Klaipėdos savivaldybė, išplėsti brangiausią raudonąją zoną, kurioje šiuo metu automobilį valandai palikti ir toliau kainuotų 1,5 euro, siūloma įvertinus tai, kad net ir ne sezono metu senamiestyje ir centre aikštelės per piką būna užpildomos daugiau kaip 85 procentais.

Kartu nuo 12 iki 14 val. visus metus būtų atsisakoma rinkliavos senamiestyje ir centrinėje miesto dalyje nuo Danės upės iki Liepų ir Naujojo Sodo gatvių. Taip pat siūloma, kad aikštelėje prie Piliavietės ir Žvejų gatvės dalyje ties pasukamuoju tilteliu šaltojo sezono savaitgaliais ir švenčių dienomis automobilius būtų galima statyti nemokamai.

Šie ir kiti pakeitimai Klaipėdos tarybai bus teikiamas artimiausiame posėdyje.

Savivaldybės teigimu, „nemokami pietūs“ būtų įvesti įvertinus Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos, Klaipėdos viešbučių ir restoranų asociacijos pasiūlymus, siekiant klaipėdiečius paskatinti aktyviau lankytis senamiestyje.

Tuo metu visa mėlynoji zona taptų brangesne žaliąja, kur automobilį palikti valandai kainuotų nebe 15, o 30 centų.

Atsižvelgus į daugumos gyventojų siūlymus, Vitės kvartale ketinama pratęsti rinkliavos zoną iki Klaipėdos centrinio stadiono. Kvartalo teritorija taip pat būtų priskirta žaliajai zonai.

Kartu siūloma piginti automobilių stovėjimo leidimus Melnragės, Girulių ir Smiltynės gyventojams – čia rinkliava galioja tik šiltojo sezono metu, tačiau gyventojai turi įsigyti metinį leidimą. Atsižvelgus į tai, pirmajam automobiliui kainą siūloma mažinti nuo dabartinės 10 eurų iki keturių eurų per mėnesį, leidimas antrajam automobiliui Melnragėje ir Giruliuose kainuotų 10 eurų vietoje 29, o Smiltynėje – 24 vietoje dabartinių 72 eurų. 

Taip pat siūloma pailginti terminą, per kurį vietoje baudos galima susimokėti „užmaršumo“ mokestį, nuo dabar galiojančios paros iki trijų parų.

Pokyčiai įsigaliotų nuo liepos 1 dienos, išskyrus nemokamas dvi valandas, kurios, pritarus politikams, atsirastų nuo kitų metų sausio 1-osios.

Meras Arvydas Vaitkus sako, kad korekcijomis siekiama „aiškesnės, paprastesnės, labiau gyventojų poreikius atitinkančios tvarkos“. 

„O vienas pagrindinių tikslų – kad pokyčiai atneštų daugiau gyvybės į senamiestį, todėl siūlome patvirtinti lengvatas tiek šaltuoju sezonu, tiek ištisus metus. Tikimės, kad siūlomos dvi nemokamos valandos po vidurdienio paskatins žmones atvykti pietauti į šioje miesto dalyje esančias kavines, aplankyti parduotuves, susitvarkyti reikalus čia įsikūrusiose įstaigose“, – teigia A. Vaitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nieko naujo

nieko naujo portretas
ši valdžia žadėjo kalnus gėrybių, kol neišrinko. Brangino jau viską, kas įmanoma, kas priklauso nuo savivaldos. Tuoj brangs vanduo, pamatysit, nes naujas komunikacijos skyrius jau pradėjo skleisti visokias teorijas. Jokių veiksmų, kad pritraukti investicijų. Tik sėdi kabinetuose, kurpia planus, ką čia dar apmokestinti ir užsiima savigyra. Mieste dar kalnai žemių nuo žiemos. Dažnai tenka važiuoti Mokyklos gatve, tai ant viaduko pilna žvyrų, prie naujo šviesoforo iš Verpėjų g., ten kur nauji namai netoli yra autobusų stotelė- atkreipkit dėmesį- žemių sluoksnis nuo žiemos likęs nenušluotas. Gatvių niekas nešluoja, nešvara baisi.

tikra Lietuva

tikra Lietuva portretas
Mokesciai, draudimai, baudos, rinkliavas…..panasu kad tai liko vienintelis pajamu saltinis. Kad kelti ekonomika reiktu smegenu, o su tuom problemike

runkeliams

runkeliams portretas
Puikūs sprendimai.Dabar kiekvienas kaimietis veržiasi į senamiestį ir nori privažiuoti iki jam norimo objekto durų ir nemokėti už parkavimą
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių