Klaipėda ruošiasi masiniam karantinui: į miestą grįš apie tūkstantis žmonių

  • Teksto dydis:

Uostamiestyje ruošiamasi gyvenimui kietojo arba masinio karantino sąlygomis. Visi tarptautiniais keltais grįžtantieji bus karantinuojami priverstinai. Numatoma, kad iki balandžio Klaipėdą pasieks per 1 tūkst. žmonių. Parvykėliai bus gabenami į mieste esančius viešbučius.

Grįžtančiųjų gausa

Skaičiuojama, kad tarptautiniais keltais į Klaipėdą kasdien grįš po maždaug 200 žmonių.

Bendrovės „DFDS“ vykdantysis direktorius Jonas Nazarovas teigė, kad šiuo metu turimais preliminariais duomenimis, toks keleivių srautas yra numatomas iki pat balandžio 1 d., tad per penkias dienas Klaipėdą pasieks apie 1 tūkst. vien šios bendrovės keleivių.

Teigiama, kad prie šio srauto prisidės dar keli šimtai žmonių, kurie miestą pasieks kitos bendrovės keltais.

Visų jų priverstinis karantinavimas prasidės nuo trečiadienio.

Gyvens viešbučiuose

Karantinuojant atvykstančiuosius bendradarbiaus įvairios žinybos.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis aiškino, kad miestas informaciją apie grįžtančiuosius, tikslų jų skaičių miestas gaus iš keltų bendrovės.

Teigiama, kad keliaujančios šeimos bus apgyvendinamos kartu, mieste esančiuose viešbučiuose, nuomojamose patalpose. Panašūs pasiūlymai bus teikiami ir kitiems vienoje kajutėje į Klaipėdą plaukusiems asmenims.

„Kaip bebūtų, po vieną žmogų išdalinti, būtų pakankamai sudėtinga. Kita vertus, prasmės to daryti nelabai yra. Jeigu žmonės kartu keliavo dieną ar ilgiau, tai, ką vienas iš kito pasiskolino, mes jau nepakeisime“, – pastebėjo G.Neniškis.

Grįžusiųjų artimieji, jeigu norės perduoti parvykėliams būtinųjų daiktų, juos turės atnešti į viešbutį, kuriame gyvens karantinuoti artimieji ir tą siuntinį palikti viešbučio administratoriui.

Savivaldybės administracijos direktorius pastebėjo, kad miestas taip pat turi prievolę ne tik karantinuoti keltais grįžtančiuosius, bet taip pat parsigabenti ir į kitus šalies miestus parvykusius klaipėdiečius. Tad neslepiama, kad turimos karantino patalpų atsargos – labai ribotos.

Kurį laiką miestui teks glausti ir kitų miestų gyventojus, kurie grįžę turės sulaukti kol juos namo parsigabens jų miesto atstovai.

Lydės policija

Į viešbučius atvykusieji bus išlaipinami pamažu. Taip siekiant išvengti spūsčių.

Vienas didžiausių iššūkių – grįžtančiųjų automobilių stovėjimo klausimas. Nuspręsta, kad kartu ir savo transporto priemones parsiplukdančius žmones iki jiems priskirto viešbučio palydės policija.

Automobiliai bus laikomi šalia viešbučių esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse.

„Susitaikykime su tuo, kad tikrai visi automobiliai nepateks į vieną koloną. Jie bus transportuojami dalimi. Todėl kažkiek laiko teks palaukti“, – pastebėjo G.Neniškis.

Dar vienas iššūkis, kurį išskyrė savivaldybės administracijos direktorius, tai, kad kompanijos „TT line“ keleiviai išlaipinami ne tik Centriniame Klaipėdos terminale, bet ir Konteinerių terminale.

Apie tai, kaip atvykėlius pasitiks Klaipėda, jie bus informuojami jau įlipant į keltą.

„Mes informuosime visus keleivius, kad laukia kietojo karantino sąlygos. Bandysime nepagražinti situacijos. Galbūt dalis iš jų apsigalvos ir turi geresnius pasirinkimus likti toje šalyje, kur šiuo metu yra“, – pastebėjo bendrovės „DFDS“ vadovas.

Pasitelks policiją

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad visi būtini apsaugos, bet transporto konvojavimo darbai teks policijos pareigūnams. Neslepiama, kad tai bus nemažas iššūkis.

Neatmetama, kad tarp grįžtančiųjų gali pasitaikyti ir tokių, kurie nebus nusiteikę privalomai izoliacijai.

„Puikiai suprantame, kad galimi įvairūs atvejai. Dėl jų apsitarėme su policijos pareigūnais“, – patikino V.Grubliauskas.

Sutarta, kad bus užtikrintas nepertraukiamas pareigūnų budėjimas ir, viliamasi, kad procesus suvaldyti pavyks.

G.Neniškis pastebėjo, kad jau dabartinė patirtis rodo, kad policijos pagalbos tikrai gali prireikti.

Bendrovės „DFDS“ vadovas teigė, kad keltų įgulos pripažįsta jau seniai nematę tokio pobūdžio keleivių, kokie keliauja dabar. Keltų darbuotojams tenka suvaldyti įvairių situacijų.

Spaudos konferencijos vaizdo įrašas:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grįžta pašalpiniai

Grįžta pašalpiniai portretas
Įguloa aiškiai pasakyta: "... jau seniai nematę tokio pobūdžio keleivių, kokie keliauja dabar.". Po dviejų savaičių prasidės vagystės

dar kl

dar kl portretas
reikia suteikti sansa ! visgi tautieciai !! taciau tegu kantrus buna ir paklusnus

klp

klp portretas
Pagaliau !! dar lazdu visiems gryztantiems kaip Batia Bulbasams
VISI KOMENTARAI 59

Galerijos

Daugiau straipsnių