Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje šurmuliuos gėlių turgeliai

2009-04-09 09:00
Klaipėdoje šurmuliuos gėlių turgeliai
Klaipėdoje šurmuliuos gėlių turgeliai / Nerijaus Jankausko nuotr. Sumanymas: S.Kaminskas viliasi, jog klaipėdiečiai noriai naudosis galimybe nebrangiai papuošti savo namus gyvais žiedais.

Garsaus uostamiesčio floristo sumanymu, Klaipėdos širdis bent porąkart per savaitę turėtų pražysti šimtais gyvų žiedų.

Didžiųjų Europos miestų pavyzdžiu klaipėdietis Sigitas Kaminskas ėmėsi diegti tradiciją rengti specializuotus gėlių turgelius, kurie viliotų ir plačiu asortimentu, ir itin patraukliomis kainomis, ir įvairiomis atrakcijomis.

"Čia pirkėjai galės įsigyti įvairiausių žiedų Olandijos gėlių aukciono kainomis. Žinoma, bus prekiaujama ne po vieną dvi gėles, o didesnėmis pakuotėmis. Tarkime, 20 rožių, priklausomai nuo jų dydžio, bus galima įsigyti nuo 1 iki 1,5 lito už žiedą. Ir net pigiau – dovanoti netinkamos gėlės kreivais ar plonesniais kotais, kurias kuo puikiausiai galima pasimerkti namuose, bus parduodamos po keliasdešimt centų", – pasakojo S.Kaminskas.

Pasak pašnekovo, turgelyje žadama prekiauti įvairiausiomis gėlėmis – tiek skintomis, tiek vazoninėmis, tiek kompozicijomis, sykiu didžiausias dėmesys bus kreipiamas į sezoniškumą. Pirkėjams bus siūloma įsigyti ir įdomesnių rinkinių iš egzotiškų žiedų. S.Kaminskas pabrėžė, jog skintos gėlės bus išskirtinai šviežios, mat Klaipėdą pasieks turgaus išvakarėse.

"Taip pat turgelių metu planuojame naujų veislių pristatymus, ir aš pats, ir kviestiniai meistrai demonstruosime, kaip komponuoti puokštes", – idėjomis dalijosi floristas.

Gėlių turgelius miesto centre žadama rengti kiekvieną trečiadienio ir šeštadienio rytą. Konkreti vieta turėtų paaiškėti visai netrukus. Tarp galimų variantų - bent keletas senamiesčio skverų, taip pat - Atgimimo aikštė. S.Kaminskas vylėsi, jog pirmąjį turgelį pavyks surengti balandžio 29-ąją ar bent Motinos dienos išvakarėse.

Į klausimą, ar nesibaimina griebtis naujų idėjų finansiniu sunkmečiu, pašnekovas nusišypsojo: "Gal šis sumanymas nepasiteisins šiemet, tačiau tikrai pasiteisins kitais ar dar kitais metais. Juk net per krizę žmonės ne vien pinigais gyvi, kaip tik labiau atsiveria dvasiniai poreikiai, o polinkis į grožį nesvetimas nė vienam žmogui. Galiausiai tai ir galimybė įlieti gyvybės į mūsų merdėjantį senamiestį".

S.Kaminsko manymu, tokie turgeliai po atviru dangumi mieste turėtų šurmuliuoti nuo balandžio iki pat spalio vidurio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų