Klaipėdoje prisišvartavo NATO priešmininių laivų grupė

  • Teksto dydis:

Šeštadienį į Klaipėdą atplaukė NATO priešmininių laivų grupė.

Klaipėdos kruizinių ir karo laivų terminale prisišvartavo penki NATO Nuolatinės parengties priešmininių laivų 1-os grupės (NATO NPPL 1G) laivai: vadovavimo laivas „Godetia“ (Belgija) ir priešmininiai laivai – „Ugandi“ (Estija), „Sulzbach-Rosenberg“ (Vokietija), „Zierikzee“ (Nyderlandai) ir „Crocus“ (Belgja).

Jungtinės Karalystės priešmininis laivas „Pembroke“ į Klaipėdą atplauks ir prie NATO laivų grupės prisijungs gegužės 10 d.

NATO laivų grupės vadą kmdr. J.J. (Jan) Wijchers’ą krantinėje pasitiko Lietuvos karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilės vadas kmdr. Tadas Jablonskis.

Vadai aptarė NATO laivų grupės viešėjimo Klaipėdoje programą, kurioje, dėl pandemijos keliamos rizikos, nėra numatyta daug bendrų renginių su Lietuvos karinėmis jūrų pajėgomis.

Vyr. srž. Audriaus Vitkausko nuotr.

Gegužės 10 d. yra numatytas tik NATO laivų grupės vado susitikimas su Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadu jūrų kpt. Giedriumi Premenecku.

Viešnagės Klaipėdoje metu laivų įgulos planuoja aplankyti keletą muziejų, apžiūrėti Kuršių neriją. Tuo metu kariniams laivams bus suteiktas pilnas logistinis aprūpinimas – kuru, provizija (maisto atsargomis), vandeniu.

Duodamas interviu žiniasklaidos atstovams kmdr. J.J. (Jan) Wijchers papasakojo apie NATO Nuolatinės parengties priešmininių laivų 1-os grupės dalyvavimą kasmetinėje istorinių minų paieškos ir naikinimo operacijoje „Atvira dvasia 21“, kuri šiemet vyko Suomijos įlankoje prie Estijos krantų balandžio 19-29 d. NATO laivų grupė Suomijos įlankoje dugne aptiko itin didelį kiekį minų – 72, iš kurių didelė dalis buvo sunaikinta vietoje. Iš viso šioje operacijoje, kurioje dalyvavo 21 laivas iš 11 šalių, buvo aptikta daugiau kaip 130 sprogmenų, iš kurių 49 buvo sunaikinti.

NATO laivų grupė Klaipėdoje viešės iki gegužės 11 d. Gegužės 11 d. numatomi NATO Nuolatinės parengties priešmininių laivų 1-os grupės bendri mokymai su Lietuvos karinių jūrų pajėgų priešmininiu laivu „Skalvis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia varyti lauk

reikia varyti lauk portretas
visus NATO okupantus is Lietuvos! nuo vienu atsikratem tai ir nuo situ atsikratysim!

Yra tiesa yra ir teisybe

Yra tiesa yra ir teisybe portretas
O tu klumpaini nesusimastei (jai turi kuom) Kodel Britanija ir Prancuzija paskelbe kara tiktai Voketijai?

tokia tiesa

tokia tiesa portretas
vatnikai siandien jau girti, voliojasi patvoriuose svesdami savo “pergale” pries buvusius draugelius nacius - tuos pacius, su kuriais 1939 m. Breste kartu svente Lenkijos pasidalijyma.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių