Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje turistų nemažėja

2009-07-13 08:07
Klaipėdoje turistų nemažėja
Klaipėdoje turistų nemažėja / V.Liaudanskio nuotr.

Į Lietuvos uostamiestį turistų atvyksta nė kiek ne mažiau net ir ekonominės krizės sąlygomis. Ypač savaitgaliais mieste šurmuliuoja užsieniečiai. Netrukus jų čia turėtų būti ir dar daugiau.

Nors kruiziniais laivais atvykstančių poilsiautojų skaičius šiemet ir yra menkesnis, individualiai atvykstančių keliautojų padaugėjo įspūdingai - keliais tūkstančiais.

Anot Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, šiemet tikimasi, kad bendri vasaros sezono rezultatai bus ne prastesni nei praėjusią vasarą.

Netrukus svečių skaičių mieste turėtų padidinti ir uostamiestyje vyksiantys dideli tarptautiniai renginiai. Vien Europos tautų kultūrų šventės "Europiada" ir didžiosios burlaivių regatos "The Tall Ships Races Baltic-2009" dalyvių skaičius, kartu sudėjus, sieks apie 8 tūkst. žmonių.

Klaipėdoje "Europiada" vyks liepos 22-26, o įspūdinga burlaivių fiesta ir Jūros šventė - liepos 24 - rugpjūčio 3 dienomis.

 R.Savickienės pastebėjimu, į miestą, kaip ir kasmet, daugiausiai atvyksta keliautojų iš Vokietijos, kiti poilsiautojai būna iš įvairiausių valstybių, daugėja turistų iš Olandijos, Skandinavijos šalių, yra svečių iš Šveicarijos. Praėjusiais metais atliktas tyrimas parodė, jog kruiziniu laivu atvykęs poilsiautojas Klaipėdoje išleidžia apie 50-70 eurų. Direktorė mano, jog individualiai atvykęs turistas tikrai pas mus išleidžia bent jau 70 eurų per dieną.

Informacijos centro direktorė apgailestavo, kad Klaipėda vis dar išlieka tik tranzitinis miestas. Daugiausiai miesto svečiai čia praleidžia dvi dienas, po to vyksta į kitus Lietuvos arba kitų šalių miestus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų