Klaipėdoje tvarko neveikiančius fontanus

Klaipėdoje šiuo metu sugedę mažiausiai trys fontanai. Savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius žada, kad skvere prie „Meridiano“ esantis laivelis netrukus vėl čiurlens. Suremontuoti kitus gali užtrukti.

„Debreceno aikštės fontane yra gedimas po žeme. Kažkur prasiveržia vanduo. Užpila ir trumpina fontano elektros instaliaciją“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus patarėja Irena Nachčiunova.

Dėl fontano tvarkymo jau kreiptasi į jį prižiūrinčią įmonę, tačiau ji dar neatsakė. 2015-aisiais atnaujintas fontanas išsijungia ne pirmą kartą. Vos po metų jam yra tekę keisti vandens siurblį.

„Buvo problemų su juo ir pernai, tik, matyt, dar ne tokio masto. Sutvarkydavo, ir jis toliau veikdavo. Bet turbūt jau įsisenėjo gedimas“, – sakė I.Nachčiunova.

Debreceno aikštės fontanui tebegalioja dešimčiai metų suteikta garantija.

Neveikia ir senamiesčio skvere prie „Meridiano“ esantis laivelio fontanas.

„Bet čia labai smulkus gedimas. Jį greitai sutvarkys. Reikia pakeisti drenažinį siurblį po žiemos“, – patikino Miesto tvarkymo skyriaus patarėja.

Apie 150 eurų kainavęs siurblys jau užsakytas ir jį tikimasi pakeisti per savaitę.

Kiek daugiau rūpesčių rangovams kelia fontanas Vydūno skvere.

Jau prieš kurį laiką pastebėjus ant grindinio besisunkiantį vandenį, fontanas buvo išjungtas.

Šią savaitę patikrinta jo vandentiekio sistema.

„Labiausiai bijojau, kad nuo šalčio bus trūkęs koks vamzdis. Bet pasitikrinome,  niekur neleidžia“, – džiaugėsi bendrovės VVARFF kelių tiesimo padalinio vadovas Tomas Kimbirauskas.

Jei būtų paaiškėję, kad problema vamzdynuose, būtų tekę nukelti visą Vydūno skulptūrą.

„Po granitu yra tokia karūna su dvylika purkštukų. Jei ji būtų įtrūkusi, būtų labai daug papildomų darbų, bet viskas gerai. Vanduo per apačią skverbiasi dėl kitų bėdų“, – teigė bendrovės atstovas.

Kodėl fontanas leidžia vandenį, bus aiškinamasi toliau.

„Prileisime pilną fontaną vandens ir paliksime trims keturioms dienoms. Žiūrėsime, kur pasimatys pratekėjimų. Gal lovyje, surenkančiame vandenį, yra įtrūkimų“, – svarstė T.Kimbirauskas.

Fontanų tvarkymas paprastai miestui papildomai nekainuoja – tai įskaičiuota į jų priežiūros sutartis.

„Nebent reikia pakeisti didelę detalę – tuomet ją perkame atskirai. Bet keitimas ir remontas nekainuoja, tai yra priežiūra. Pavyzdžiui, Vydūno ir Debreceno aikštės fontanai tvarkomi pagal galiojančią garantiją – mes čia jau nieko nepirksime ir nedarysime“, – tvirtino Miesto tvarkymo skyriaus patarėja.

I.Nachčiunova sakė, kad pavasarį fontanai genda dažniau, bet įsibėgėjus vasarai viskas susireguliuoja.

Klaipėdos fontanų priežiūrai šiemet skirta apie 50 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ема

Ема portretas
Nieko nepadarysi taip iprate gyventi musu valdzia.Gal kas pasiskunde tai ir prades tvarkyti.Tik neaisku kada tai bus.Kad butu imanoma daug zmones jiems parodytu.Kiekviena pavasari anksti jie turi buti tikrinami atitinkamos tarnybos kuri pastoviai tuo uzsiimtu.O dabar lauks ilgai ir nuobodziai kol kas atsilieps.Kaip turi sutvarke darbus kas tuo uzsiims,matome dabar.

Grubliausko pantalonai

Grubliausko pantalonai portretas
džiazas svarbiau.

Svogeriai.

Svogeriai. portretas
Ar Klaipedoje yra kas nors, kas irengus, nepriekaistingai veiktu? Manau ne.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių