Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje vėl įsisiautėjo koronavirusas: sergančiųjų skaičius grėsmingai auga

2021-08-20 06:30

Klaipėdoje COVID-19 sergančiųjų skaičius grėsmingai toliau auga ir jau pustrečio karto viršija Lietuvos vidurkį. Pavojaus varpais skambina ir uostamiesčio medikai, nes ligoninėse kasdien daugėja sunkių koronavirusu užsikrėtusių ligonių. Artimiausia prognozė irgi nieko gero nežada.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / A. Kubaičio ir I. Gelūno / Fotobanko nuotr.

Dar prieš 10 dienų Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) buvo gydomas 91 sergantis COVID-19 pacientas, 18 jų – Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje.

O jau šios savaitės pradžioje KUL gydomų COVID-19 pacientų skaičius išaugo iki 107.

Be to, praėjusią savaitę ištyrus 615 ligoninės darbuotojus dėl COVID-19, nustatyta 14 teigiamų atvejų.

9 medikai (3 gydytojai ir 6 slaugytojos) dėl infekuotumo šiuo metu laikinai nedirba.

Visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas neslėpė, kad COVID-19 situacija Klaipėdos regione blogėja.

Didžiausias protrūkis apskrityje yra Kretingos rajono Padvarių socialinės globos namuose. Ten serga du darbuotojai ir 10 gyventojų.

Padėtis: R.Grigaliūnas neslėpė, kad COVID-19 situacija Klaipėdos regione blogėja. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

„Trečiadienio rytą turėjome 27 aktyvius ligos protrūkius apskrityje. Iš jų Klaipėdos mieste yra 14 – trys sveikatos priežiūros įstaigose, po du – ugdymo ir globos įstaigose, įmonėse – 7. Liepos mėnesį protrūkiai buvo susiję su maitinimo įstaigomis, o dabar labai neramina, kad COVID-19 pradėjo plisti gydymo įstaigose, kur serga ir darbuotojai, ir pacientai. Didžioji dalis sergančiųjų yra neskiepyti“, – neslėpė R.Grigaliūnas.

Klaipėdoje pasiskiepijusiųjų vidurkis vis dar nesiekia Lietuvos vidurkio (56,3 proc.), Klaipėdoje vakcinuota tik 47,6 proc. gyventojų.

„Gaila, kad to vakcinavimo pagreičio nepavyksta pasiekti, kad bent jau šalies vidurkį pasivytume. Todėl ir sergamumas toks. Oras subjuro, daug žmonių dabar būna patalpose, tai yra tikimybė, kad vėl šoktelės užkratų skaičius. Labai liūdina ir tai, kad kai kurie žmonės elgiasi taip, tarsi ligos nė nebūtų“, – piktinosi R.Grigaliūnas.

Lietuvoje per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų teko 257 susirgusieji COVID-19, o Klaipėdos analogiškas vidurkis yra 652 atvejai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų