Klaipėdoje viešėjo didžiųjų miestų merai

Uostamiestyje vyko pirmasis Lietuvos didžiųjų miestų forumas. Jame dalyvavo Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio vadovai. Buvo aptartos aktualiausios didžiųjų miestų problemos.

Į uostamiestį penktadienį atvyko Vilniaus miesto tarybos sekretorius Miroslavas Monkevičius, Kauno meras Andrius Kupčinskas, Šiaulių meras Justinas Sartauskas ir Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius bei kiti šių savivaldybių atstovai. Forumui vadovavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Jo metu svarstyti keturi klausimai. Didžiųjų miestų atstovai diskutavo apie situaciją atliekų tvarkymo sektoriuje ir diskutuotinus Atliekų tvarkymo įstatymo pakeitimo bei papildymo projektus.

Kalbėta apie problemiškas Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų paskirstymo ypatybes, žemės bei pastatų naudojimo reglamentavimą.

Svarstyta situacija dėl rajoninių savivaldybių teritorijose gyvenančių mokinių vežiojimo išlaidų, mokyklų ūkinių išlaidų kompensavimo bei mokinių priėmimo tvarką.

Šiais klausimais buvo parengtos rezoliucijos. Miestų vadovai sutarė beveik visais klausimais. Rezoliucijos bus galutinai suderintos ir išsiųstos Vyriausybei, Lietuvos savivaldybių asociacijai.

„Problemos kyla dėl to, kad įstatyminė bazė nėra tobula arba nėra gerai subalansuota didžiųjų ir mažųjų miestų kontekste. Tikimės, kad didžioji dalis rezoliucijų virs naujais įstatymų ar jų pakeitimų projektais“, – tvirtino V.Grubliauskas.

Forumo metu Kauno meras Andrius Kupčinskas siūlė įtraukti dar vieną klausimą dėl verslo vystymo miestų senamiesčiuose. Tačiau jį nuspręsta svarstyti kito forumo, kuris vyks Vilniuje metu.

V.Grubliauskas pabrėžė, kad pirmasis didžiųjų miestų forumas tikrai pavyko.

„Tai, kad atvyko visų didžiųjų miestų atstovai, rodo, jog forumo prasmė neišgalvota. Tikrai turime apie ką pakalbėti. Esame nusiteikę darbingai. Ne tik rengsime rezoliucijas, bet stebėsime jų įgyvendinimą. Inicijuosime savo miestų Seimo narius, kad jie palaikytų mūsų iniciatyvas“, – teigė meras.

Iš pradžių galvota didžiųjų miestų forumus organizuoti kartą per ketvirtį. Tačiau merai apsisprendę, kad tą reikėtų daryti kad 1,5-2 mėnesius. Dar dažniau artėjant valstybės biudžeto svarstymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo ner tvarkos

jo ner tvarkos  portretas
Toks jausmas kad Klaipedoja gyvenimas tik Mazvydo alejoja ...O kur miegamieji raj.prekybos centrai .Pempininkai ,Debreceno fortanai apgriuve saligatviai baisus ,Vaidilos ,Vaivos kinotetrai tenai prasieiti su sveciais ....Del bomzeliu ,kelti i uzmiesti visus nakvynes namus ,perziureti visas griuvenas kur jie glaudziasi ...Nenori gyventi padoru gyvenima i uzmiesti nier ko slitineti girtiems ...Bet tenka matyti vidury dienos jauni visukai svitineja girti niekas ju nebaudzia ,nemoka baudu viesi darbai priverstinai ...

Lora

Lora portretas
Kodel butent Lietuviska realybe? Tamsta uzsienyje nesi buves.

tirli-pirli

tirli-pirli portretas
Labai "i tema" pirmas komentaras...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių