Klaipėdoje virusas nesutrukdė pagerbti žuvusiųjų

Dėl padidėjusio sergančiųjų COVID-19 skaičiaus Klaipėdos žydų bendruomenės nariai sausio 27-ąją, Tarptautinę Holokausto aukų atminimo dieną, minėjo savo šeimose.

Saugodami savo bei kitų sveikatą, atšaukė kasmetį paminėjimui skirtą susitikimą.

Pasak Klaipėdos žydų bendruomenės administratorės Svetlanos Šidlun, minėjimas įprastai vykdavo šalia žydų kapinių, esančių bendruomenės namų teritorijoje.

"Šiemet neminėjome. Visada minėdavome,  susirinkdavome prie žydų kapinių šalia bendruomenės namų, bet šiemet neminėjome, kadangi tebesiautėja koronavirusas. Bendruomenėje yra daug vyresnio amžiaus narių, todėl bijome ir saugojamės. Tegul žmonės saugosi ir būna namuose. Norėjome pranešti anksčiau, bet nepavyko, nes tai vienas serga, tai kitas. Pati taip pat sergu", – sakė S.Šidlun.

Tačiau buvo ir kitų galimybių šią dieną paminėti.

Dar sausio 22-ąją Lietuvos žydų bendruomenė (LŽB) kvietė prisijungti prie Tarptautinei Holokausto dienai skirtos atminimo akcijos "#Mes prisimename".

Klaipėdos žydų bendruomenės sekmadieninėje mokykloje sausio 23-iąją įvyko istorijos pamoka "Kad žinotume ir atmintume". Mokiniai taip pat prisijungė prie minėtos akcijos.

LŽB pirmininkė Faina Kukliansky LŽB "Facebook" paskyroje ragino skleisti žinią apie Holokausto aukų patirtų kančių atminimo išsaugojimą.

Paskelbtame pranešime ji kvietė švietimo bendruomenes, mokymo įstaigas organizuoti edukacinius renginius jaunimui, susitikimus su vyriausiais žydų bendruomenės nariais, kurie mena šį tragišką istorijos tarpsnį.

Pagerbti žuvusiuosius buvo galima ir virtualioje erdvėje – atminimo dienos išvakarėse prie savo "Facebook" paskyros profilio nuotraukos prisegant rėmelį su pavadinimu "Mes prisimename" arba nusifotografuojant su minėtu ženklu prie žydų žudynių vietų bet kuriame Lietuvos kampelyje, ir nuotrauka pasidalijant socialiniuose tinkluose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
gal jau pakaks apie tuos zydus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių