Klaipėdoje – vis dar žiemos laikas

Viešose Klaipėdos vietose esantys miesto laikrodžiai kėlė sumaištį, nes ne visų jų rodyklės buvo pasuktos valandą į priekį.

Taip padaryti reikėjo, nes naktį iš šeštadienio į sekmadienį buvo atšauktas žiemos laikas ir įvestas vasaros.

Tačiau prie tokių pokyčių ne visi suskubo prisitaikyti. Pavyzdžiui, prie Biržos tilto esantis laikrodis ir vakar vis dar rodė žiemos laiką, todėl prie jo stabtelėdavo sumišę praeiviai, kurie tikrindavo, ar neklysta jų laikrodžiai.

Prie Manto ir Naujojo Sodo gatvių sankryžos esantis laikrodis taip pat rodė netiksliai. Tačiau juo pasitikėti negalima jau kone savaitę – įrenginys vis nesuremontuojamas.

Teigiama, kad kiti miesto laikrodžiai yra valdomi iš palydovo, todėl jų rodyklės valanda į priekį pasisuko automatiškai.

Palangoje, Jūratės ir Kastyčio skvere esantis laikrodis vakar taip pat vis dar „gyveno“ žiemos laiku. Todėl kai kurie žmonės net juokavo, kad ir margučių ridenimo trasa prie jūros tilto buvo sumontuota vėliau nei planuota, esą organizatoriai nesusiorientavo, kiek valandų.

Vasaros laikas bus atšauktas paskutinį spalio sekmadienį 4 val. nakties, pasukant laikrodžio rodyklę valanda atgal.

Tvirtinama, kad laikrodžio rodyklių sukiojimas leidžia ilgiau naudotis šviesiu paros metu, taupyti elektros energiją, būti geresnės nuotaikos ir darbingesniems. Tačiau medikai įsitikinę, jog rodyklių sukiojimo sukeliamo streso neatperka ekonominis efektas.

Jų nuomone, organizmo prisitaikymas prie naujo laiko, ypač vasaros, trunka apie porą savaičių.

Lietuvoje vasaros laikas Vyriausybės nutarimu kasmet įvedamas nuo 2003-iųjų, remiantis Europos Parlamento ir Tarybos direktyva dėl vasaros laiko susitarimų. Laikrodžių rodykles pavasarį ir rudenį reikės sukioti mažiausiai iki 2016-ųjų, nes iki tada galios Vyriausybės patvirtinta Europos Sąjungos direktyva dėl sezoninio laiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Džinas

Džinas portretas
Graži nuotrauka.Gerai dirbi kypsai:)

Felix

Felix portretas
Ar nenusibodo kiekvienais metais ta pati rasyti?

neringa

neringa portretas
Mane stebina zmoniu priekabumas.. na ir kas kad viena ar dvi dienas veluoja sutvarkyti tuos laikrodzius ? Visi gi turim savus kisenese ar ant ranku... Va butinai turim versti zmones dirbti per sventes, nors i tuos miesto laikrodzius turbut retas kas ziurejo per iseigines..
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių