Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje – ypatingos mišios ukrainiečiams

2024-01-06 10:00

Šį savaitgalį Klaipėdoje lankysis ir mišias aukos Švenčiausiosios Trejybės Graikų apeigų katalikų bažnyčios Vilniuje kunigas. Šios bažnyčios dvasininkai apeigas atlieka ukrainiečių kalba.

Priima: Klaipėdos Kristaus Karaliaus bažnyčioje šį savaitgalį melsis ir ukrainiečiai.
Priima: Klaipėdos Kristaus Karaliaus bažnyčioje šį savaitgalį melsis ir ukrainiečiai. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šeštadienį ir sekmadienį 15 valandą mišios bus laikomos Klaipėdos Kristaus Karaliaus bažnyčioje (Bokštų g. 10).

Dvasininkas iš Vilniaus atliks ypatingas apeigas, tai bus vandens šventinimo ritualai.

Penktadienį tokios pat iškilmingos mišios laikytos Vilniuje.

Paprastai tikintieji tokią dieną atsineša vandens į bažnyčią, o pašventintą jį nešasi namo ir geria prieš „ščedraja večeria“ vadinamą vakarienę su 12 pasninko patiekalų.

Tokią dieną per mišias pašventintą vandenį žmonės laiko namuose visus metus, duoda jo gerti ligoniams, vaikams ir patys vartoja tikėdami jo stebuklinga galia. O šventės metu sausio 5–6 d. išlikusi tradicija maudytis lediniame vandenyje eketėse bei kituose atviruose telkiniuose, tikint, kad tai suteiks jėgų ir stiprybės, nes tomis dienomis vanduo įgauna ypatingų galių.

Tikėtina, kad šiandien į Kristaus Karaliaus bažnyčią uostamiestyje ateis daugiau ukrainiečių nei kitais kartais. Švenčių dienomis bažnytinėse apeigose dalyvauja ir šimtas ar net daugiau mūsų mieste gyvenančių ukrainiečių.

Unitų dvasininkas šioje bažnyčioje mišias aukos ir sekmadienį.

Paprastai Švenčiausiosios Trejybės Graikų apeigų katalikų bažnyčios dvasininkai Klaipėdoje lankosi paskutinį mėnesio savaitgalį ir mišias Kristaus Karaliaus bažnyčioje aukoja 15 val. Ukrainiečiai nori, kad dvasininkai pakrikštytų jų vaikus ir atliktų kitas bažnytines apeigas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų