Klaipėdos abiturientai grįžta į mokyklas

Jau nuo šiandien dauguma dvyliktokų egzaminams ruošis klasėse. Tik dviejų gimnazijų abiturientai nuotoliniu būdu mokysis savaite ilgiau – iki gegužės 10 d. O štai 5–11 klasių mokiniai šiuos mokslo metus užbaigs pamokose dalyvaudami virtualiai.

„Į mokyklas dažniausiai yra tik vienas įėjimas. Jei būtume priėmę kitokį sprendimą, reikėtų gvildenti susibūrimo klausimą. O abiturientų nėra tiek daug. Be to, jie suaugę žmonės, supranta ir gali prisiimti atsakomybę dėl saugumo rekomendacijų“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė.

Vyriausybė leido abiturientams grįžti į mokyklas nuo gegužės 3 d., o 5–11 klasių mokiniams – nuo gegužės 10 d. Tačiau galutinis sprendimas paliktas savivaldybėms.

Penktadienį Klaipėdos savivaldybė dėl to tarėsi su švietimo įstaigų vadovais, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro bei Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro specialistais.

„Miesto pozicija – 5–11 klasių mokiniams pabaigti mokslo metus nuotoliniu būdu ir teikti prioritetą abiturientams grįžti, kad būtų galima saugiai ruoštis egzaminams ir organizuoti egzaminų sesiją. Tačiau toms mokykloms, kurių bendruomenės vis dėlto norėtų grįžti prie kontaktinio ugdymo, niekas kategoriškai kelio neužkirs“, – tikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Nuspręsta, kad užtikrinti saugų grįžimą visiems būtų sudėtinga, o nauda besibaigiant mokslo metams – maža.

Iš 12 miesto gimnazijų, kuriose mokosi beveik 1 200 dvyliktokų, sugrįžti į kontaktinį ugdymą pasirengę daugiau nei tūkstantis abiturientų. Penkiose gimnazijose grįžta visi abiturientai.

„Aišku, dvyliktokai labai nori mokytis klasėse. Bet ne visi turi galimybių. Tokiu atveju abiturientai turi kreiptis į mokyklų vadovus. Jie pateikia užduotis mokytis namuose“, – paaiškino A.Dirgėlienė.

Abiturientai, nenorintys grįžti į mokyklas, bijo užsikrėsti, gyvena su senesnio amžiaus artimaisiais arba mano, kad bus daugiau streso nei naudos.

Grįžtantys dvyliktokai raginami tikrintis greitaisiais antigenų testais.

„Pedagogai turi testuotis kas 7–10 dienų. Tačiau moksleiviams privalomo testavimo nėra. Abiturientų srautai nėra tokie dideli. O dalis jų jau yra vakcinuoti“, – teigė administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Praėjusios savaitės duomenimis, bent vieną vakcinos dozę gavo beveik 40 proc. Klaipėdos abiturientų ir 70 proc. jų mokytojų. Teigiama, kad tai vieni geriausių rodiklių šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

User46544

User46544 portretas
Pasityciojimas taigi egzaminai jau prasideda kam juo isviso sugrazino i klases ogi del vaizdo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių